NRK Alltid Nyheter skal ha honnør for å slippe til en uvanlig stemme i NRKs ellers så snevre historiefortelling fra Midtøsten.
NRK Alltid Nyheter skal ha honnør for å slippe til en uvanlig stemme i NRKs ellers så snevre historiefortelling fra Midtøsten.

NRK: Mange palestinere er imot boikotten

NRK Alltid Nyheter sendte i dag reportasje av Cecilia Uddén i Sveriges Radio hvor det kommer fram at mange palestinere er imot boikotten av varer produsert i israelske bosetninger på Vestbredden.

Palestinsk motstand mot boikott av varer fra bosetninger er ikke noen nyhet for lesere av MIFF og israelske medier, men det er ikke hverdagskost at dette blir servert for lyttere til NRK.

I formiddag sendte NRK Alltid Nyheter en reportasje av Cecilia Uddén, en av Sveriges Radio mest erfarne utenrikskorrespondenter. Den svenske journalisten snakket med flere palestinere som frykter å miste sine jobber dersom europeere boikotter varer produsert i bosetninger.

– Mange boikotter produkter fra israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden. Viner, hudprodukter og frukt og grønt er blant produktene europeere avstår fra å kjøpe, men mange palestinere, som boikotten var ment for å hjelpe, er imot boikotten, innledet NRKs programleder.

Uddén rapporterte fra SodaStream-fabrikken øst for Jerusalem, hvor flere arbeidere sier de er imot boikotten. Hun besøker også en israelsk boseting i Jordan-dalen, hvor det produseres urter til salg i Europa.

– Dersom dere europeere boikotter urtene fra denne bosetningene, mister jeg jobben min, sier en palestinsk kvinne.

NRK har fått svært berettiget kritikk for en veldig snever formidling av stemmer i konflikten mellom Israel og palestinerne. Her gikk NRK Alltid Nyheter et lite skritt utenfor den vanlige, opptråkkede stien, noe redaksjonen skal ha honnør for.

Se Cecilie Hellestveits foredrag om NRK, Folkeopplyser eller part?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bGheGpSKNRw[/youtube]

Uddéns reportasje er også tilgjengelig på nettsiden til Sveriges Radio.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart