Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

NRK: Mange palestinere er imot boikotten

NRK Alltid Nyheter skal ha honnør for å slippe til en uvanlig stemme i NRKs ellers så snevre historiefortelling fra Midtøsten.
NRK Alltid Nyheter skal ha honnør for å slippe til en uvanlig stemme i NRKs ellers så snevre historiefortelling fra Midtøsten.
NRK Alltid Nyheter sendte i dag reportasje av Cecilia Uddén i Sveriges Radio hvor det kommer fram at mange palestinere er imot boikotten av varer produsert i israelske bosetninger på Vestbredden.

Palestinsk motstand mot boikott av varer fra bosetninger er ikke noen nyhet for lesere av MIFF og israelske medier, men det er ikke hverdagskost at dette blir servert for lyttere til NRK.

I formiddag sendte NRK Alltid Nyheter en reportasje av Cecilia Uddén, en av Sveriges Radio mest erfarne utenrikskorrespondenter. Den svenske journalisten snakket med flere palestinere som frykter å miste sine jobber dersom europeere boikotter varer produsert i bosetninger.

– Mange boikotter produkter fra israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden. Viner, hudprodukter og frukt og grønt er blant produktene europeere avstår fra å kjøpe, men mange palestinere, som boikotten var ment for å hjelpe, er imot boikotten, innledet NRKs programleder.

Uddén rapporterte fra SodaStream-fabrikken øst for Jerusalem, hvor flere arbeidere sier de er imot boikotten. Hun besøker også en israelsk boseting i Jordan-dalen, hvor det produseres urter til salg i Europa.

– Dersom dere europeere boikotter urtene fra denne bosetningene, mister jeg jobben min, sier en palestinsk kvinne.

NRK har fått svært berettiget kritikk for en veldig snever formidling av stemmer i konflikten mellom Israel og palestinerne. Her gikk NRK Alltid Nyheter et lite skritt utenfor den vanlige, opptråkkede stien, noe redaksjonen skal ha honnør for.

Se Cecilie Hellestveits foredrag om NRK, Folkeopplyser eller part?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bGheGpSKNRw[/youtube]

Uddéns reportasje er også tilgjengelig på nettsiden til Sveriges Radio.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart