Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Boikott-krig i Sverige

Coop-butikkene i Varberg-området selger israelske avocako. (Illustrasjonsfoto: cyclonebill, flickr)
Coop-butikkene i Varberg-området selger israelske avocako. (Illustrasjonsfoto: cyclonebill, flickr)
COOP kuttet Israel-boikott etter protester.

COOP-kjeden i Sverige har 655 butikker rundt om i landet. I Varberg-området er det tre butikker. I begynnelsen av april var det et møte der hvor en pro-palestinsk gruppe foreslo å boikotte alle produkter fra Israel. Altså ikke bare fra Vestbredden, men også fra selve Israel. Forslaget fikk stort flertall.

I seg selv var dette et tap Israel kunne leve med, for disse butikkene solgte bare avokado og persimmon fra Israel. Men Israels ambassadør var redd for at boikotten skulle spre seg.

Ambassadør Isaac Bachman samarbeidet med det israelske utenriksdepartementet. De bestemte seg for å kjempe mot boikotten, melder ynetnews.com. De gikk ikke inn i konflikten mellom Israel og palestinerne. De gikk imot selve tanken om boikott: Når noen blir boikottet, snevres vareutvalget inn og konkurransen blir dårligere. Det er urettferdig å diskriminere en stat og ingen andre.

En svensk forretningsmann åpnet en Facebook-side mot boikotten. Ambassaden la ut telefonnummer og e-post-adresser til lederne for COOP Sverige. Det førte til at tusenvis av svensker sendte inn trusler om å boikotte COOP hvis den fortsatte boikotten mot Israel.

Den store responsen mot boikotten sjokkerte landslederne for COOP. De gav Varberg-butikkene beskjed om at hvis de ikke avsluttet boikotten, ville de bli utestengt fra COOP-kjeden.

Dermed var boikotten over for denne gangen. Når Israels venner mobiliserer, kan det gjøre en forskjell. Det samme har vi sett i Norge. I april i år vant norske Israel-venner «potetkrigen» på Rimis Facebook-side.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart