Bli aktiv for Israel nå!

Peter Roskam. (Foto: Offisiell Facebook-side)
Peter Roskam. (Foto: Offisiell Facebook-side)

Boikotter du Israel, får du ikke frihandel med USA

- Skal du ha frihandel med USA, kan du ikke boikotte Israel, sier Kongress-medlem Peter Roskam.

De siste årene har USA og EU vært i forhandlinger om en frihandelsavtale. Denne uken godkjente Kongressen en ny lov som skal sikre at ingen frihandelsavtale gjelder for land som helt eller delvis boikotter Israel. Loven er støttet både av demokrater og republikanere, skriver Times of Israel.

– Kongressen har sendt lovgivning som bekjemper forsøkene på å isolere og delegitimere staten Israel til presidenten, skriver den republikanske representanten Peter Roskam.

– De siste runder med boikott i Europa krever et robust svar fra USA. Dette er svaret. Loven jeg skrev er enkel: Dersom du ønsker frihandel med USA, kan du ikke boikotte Israel, fortsetter han.

– Denne avgjørelsen markerer et stort nederlag for dem som vil boikotte Israel, kommenterer Ronald S. Lauder, president i World Jewish Congress.

De venstreorienterte organisasjonene Americans for Peace Now og J Street har protestert på lovformuleringen siden det ikke blir skilt mellom boikott av Israel og boikott av produkter fra bosetninger.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0

Your Cart