Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Den israelske filmregissøren Roy Zafrani (t.h.) ble instruert av den norske filmfestivalsjefen hvordan han må lage filmer for å få solgt sin film. (Bilder via Facebook)
Den israelske filmregissøren Roy Zafrani (t.h.) ble instruert av den norske filmfestivalsjefen hvordan han må lage filmer for å få solgt sin film. (Bilder via Facebook)

Norsk filmfestival avviste film fordi den var fra Israel

Israelske filmer som ikke handler om "diskrimineringen av palestinerne", blir nektet plass på norsk filmfestival.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Mandag 10. august publiserte den israelske filmregissøren Roy Zafrani (31) en melding fra en norsk filmfestival på Facebook. Vi gjengir hele meldingen i norsk oversettelse.

«Kjære Roy

Takk for at du tok kontakt og fordi du sendte link til filmen din. Jeg er lei meg, men vi kan ikke vise denne filmen. Vi støtter den akademiske og kulturelle boikotten av Israel, så om ikke filmene dine handler om den illegale okkupasjonen, eller berører okkupasjonen eller blokaden av Gaza, eller på annen måte diskrimineringen av palestinerne, kan vi ikke vise dem.

Jeg er lei meg. La oss gjerne vite om du har dokumentarfilmer som handler direkte om okkupasjonen, som du vil at vi skal vurdere.

Beste hilsener, Ketil»

Meldingen kom fra filmfestivalen Human Rights Human Wrongs, hvor Ketil Magnussen er festivalsjef. Diskrimineringen av israelere gjennomfører han med finansiering av dine skattepenger.

Tirsdag 11. august ble denne saken løftet fram med et kort innslag på nyhetene på Kanal 2 i Israel.

Saken er også omtalt i israelsk presse.
Saken er også omtalt i israelsk presse.

Zafrani skriver at han ble trist av å lese e-posten fra Norge.

– Dette er folk som er hjernevasket og som sannsynligvis aldri har vært her, skriver Zafrani.

– Jeg har sett en masse filmer fra for eksempel Iran og Syria. Det har aldri streifet meg å diskvalifisere en film fra et annet land, sier Zafrani.

Facebook-posten hans har foreløpig fått 205 delinger.

– Dette handler ikke om uvitenhet. Det handler om at de ønsker å se Israel forsvinne og de ønsker oss døde, kommenterer en israelsk kvinne fra Karmi’el.

Filmen som Zafrani tilbød til den norske festivalen handler om en gruppe israelske barn med spesielle behov. «The Other Dreamers» gir større forståelse for barn med spesielle behov. Filmen har vunnet en rekke priser. Se trailer på YouTube.

Zafrani vil ikke kommentere saken ytterligere til MIFF.

 

  • Hvordan reagerer du på avvisningen fra den norske filmfestivalen? Skriv i kommentarfeltet!

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart