Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

SodaStream bobler over av stolthet – plasserer det israelske flagget på produktene sine

Daniel Birnbaum i Sodastream sier de er stolt over å være et israelsk selskap. (Foto: Sodastream)
Daniel Birnbaum i Sodastream sier selskapet skal starte en fabrikk på Gazastripen. (Foto: Sodastream)
Produktene blir også merket med "Produsert av arabere og jøder - side om side i fred og harmoni".

Det israelske selskapet SodaStream, som lager de populære kullsyremaskinene, har bestemt seg for å plassere det israelske flagget på sine produkter. Selskapet selger i dag sine produkter i 45 land, blant annet her i Norge.

– Vi ønsker å vise nasjonal stolthet, spesielt i disse dager hvor mange av oss gjemmer vår israelske identitet, skriver SodaStream i en pressemelding.

Slik markerer SodaStream at produktet er laget i Israel, av arabiske og jødiske arbeidere.
Slik markerer SodaStream at produktet er laget i Israel, av arabiske og jødiske arbeidere.

I tillegg til å plassere det israelske flagget på innpakningen har de også skrevet på engelsk «Made in Israel» og «This product is made by Arabs and Jews working side-by-side in peace and harmony«.

Administrerende direktør i SodaStream, Daniel Birnbaum, sier ifølge avisen Israel Hayom, «som et stolt israelsk selskap, har vi alltid sørget for å holde en høy Israel-profil», selv om det har medført at selskapet har måttet kjempe mot EU, boikott og sanksjoner fra flere hold.

– De siste årene har vi israelere vært under angrep, blitt anklaget og boikottet over hele verden. Vi er kanskje ikke perfekte, men vi har mye å være stolte av og vi ønsker å vise det til oss selv og resten av verden, sier selskapets direktør.

I 2013 ble det startet en massiv boikottkampanje mot SodaStream, som den gang hadde en av sine fabrikker på Vestbredden. Kampanjen bidro til at selskapet til slutt valgte å flytte fabrikken til nye lokaler i Negev-ørkenen. Den norske Palestinakomiteen jublet, mens flere hundre palestinere på Vestbredden endte opp som arbeidsledige. Nesten 700 palestinere mistet jobben som følge av at fabrikken måtte flytte.

– Jeg er stolt over å være israeler, så jeg plasserer mitt flagg på 50 millioner produkter produsert i Israel og forteller et uvanlig budskap om innovasjon og samfunnsansvar. Jeg kunne ønske at alle israelske eksportører plasserte flagget på sine produkter, og jeg kunne ønske at hver og en av oss som reiser utenlands kunne føle seg trygge i å være en stolt ambassadør for staten Israel, sier Birnbaum.

Han frykter ikke at salget vil ta skade av at bedriften flagger høyt at de er fra Israel.

– Vi er ikke motivert av frykt. SodaStream er et stolt globalt selskap fra Israel, og vi tror at vårt flagg og våre verdier som israelere er en kilde til stolthet, sier Birnbaum.

Ikke så glad i brus? SodaStream har også produsert en maskin som lager øl.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart