Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

BDS-grunnlegger pågrepet for skattesvindel

En av BDS-grunnleggerne, Omar Barghouti, er mistenkt for skatteunndragelse. (Foto: Kevin van Den/Flickr)
En av BDS-grunnleggerne, Omar Barghouti. (Foto: Kevin van Den/Flickr)
Politiet mener Omar Barghouti, en av grunnleggerne av BDS-bevegelsen, har unndratt skatt.

Omar Barghouti, en av grunnleggerne av BDS-kampanjen (boikott, desinvestering og sanksjoner mot Israel) er pågrepet i Israel mistenkt for skattesvindel. Barghouti, en palestiner født i Qatar, fikk i 1994 permanent oppholdstillatelse i Israel og er bosatt nord i landet sammen med sin israelsk-arabiske kone. Mandag ble han pågrepet og avhørt av politiet, før han senere ble løslatt mot kausjon. Passet er inndratt og han har ikke lov til å forlate Israel mens etterforskningen pågår.

Barghouti er mistenkt for å ha skjult inntekter på drøyt seks millioner kroner for de israelske skattemyndighetene. Skatteunndragelsen skal ha pågått i løpet av en tiårsperiode mens han var direktør for National Computing Resources in Ramallah.

Han skal angivelig ha tatt ut penger i en bank i Ramallah for å holde pengene skjult for israelske myndigheter. Han skal også ha tatt ut penger han tjente på foredrag i utlandet og taler og skjult dem for skattemyndighetene. Under en ransakelse i Barghoutis bolig ble det funnet dokumenter og kredittkort som forsterket mistanken.

BDS-grunnleggeren skal etter planen reise til USA i april for å motta Gandhi Peace Prize på Yale-universitet. Det er en årlig utdeling fra regjeringen i India til personer eller organisasjoner som kjemper for politiske, økonomiske og sosiale endringer uten bruk av vold, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

Barghouti avviser Israel som en jødisk stat og er motstander av en løsning på konflikten med to stater for to folk. Han ønsker én sekulær stat for både jøder og palestinere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart