Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

En av BDS-grunnleggerne, Omar Barghouti, er mistenkt for skatteunndragelse. (Foto: Kevin van Den/Flickr)
En av BDS-grunnleggerne, Omar Barghouti. (Foto: Kevin van Den/Flickr)

BDS-grunnlegger pågrepet for skattesvindel

Politiet mener Omar Barghouti, en av grunnleggerne av BDS-bevegelsen, har unndratt skatt.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Omar Barghouti, en av grunnleggerne av BDS-kampanjen (boikott, desinvestering og sanksjoner mot Israel) er pågrepet i Israel mistenkt for skattesvindel. Barghouti, en palestiner født i Qatar, fikk i 1994 permanent oppholdstillatelse i Israel og er bosatt nord i landet sammen med sin israelsk-arabiske kone. Mandag ble han pågrepet og avhørt av politiet, før han senere ble løslatt mot kausjon. Passet er inndratt og han har ikke lov til å forlate Israel mens etterforskningen pågår.

Barghouti er mistenkt for å ha skjult inntekter på drøyt seks millioner kroner for de israelske skattemyndighetene. Skatteunndragelsen skal ha pågått i løpet av en tiårsperiode mens han var direktør for National Computing Resources in Ramallah.

Han skal angivelig ha tatt ut penger i en bank i Ramallah for å holde pengene skjult for israelske myndigheter. Han skal også ha tatt ut penger han tjente på foredrag i utlandet og taler og skjult dem for skattemyndighetene. Under en ransakelse i Barghoutis bolig ble det funnet dokumenter og kredittkort som forsterket mistanken.

BDS-grunnleggeren skal etter planen reise til USA i april for å motta Gandhi Peace Prize på Yale-universitet. Det er en årlig utdeling fra regjeringen i India til personer eller organisasjoner som kjemper for politiske, økonomiske og sosiale endringer uten bruk av vold, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

Barghouti avviser Israel som en jødisk stat og er motstander av en løsning på konflikten med to stater for to folk. Han ønsker én sekulær stat for både jøder og palestinere.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart