NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

En Jaffa-appelsin trenger ikke lenger være produsert i Israel. (Foto: Keith Williamson/Flickr)
En Jaffa-appelsin trenger ikke lenger være produsert i Israel. (Foto: Keith Williamson/Flickr)

Hvorfor det ikke nytter å se etter Jaffa-appelsiner

Har du lyst på frukt og grønt fra Israel? MIFF hjelper deg å finne frem til de rette produktene.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Hvor får jeg tak i Jaffa-appelsiner?

MIFF har kontaktet Norgesgruppen, Coop og Rema 1000, alle de tre store innenfor dagligvarehandel i Norge, med spørsmål om israelsk frukt og grønt i deres sortiment. Coop har valgt å ikke besvare etter gjentatte henvendelser, mens Rema 1000 svarer at de verken har tid eller anledning til å svare på spørsmålene våre.

De eneste som har hatt tid til å svare på noen enkle spørsmål er Norgesgruppen, som er Norges største konsern innen dagligvarehandel. Med sine 1800 butikker i kjeder som Kiwi, Meny, Spar og Joker har de en markedsandel på hele 43 prosent. Mange Israel-venner ønsker å kjøpe israelske varer når de er i butikken. Derfor har vi spurt Norgesgruppen om hvordan de kan finne frem til de israelske produktene.

– For å finne produksjonsland må kundene se på det oppgitte produksjonslandet på plakaten i butikkene. Er produktene pakket inn, som for eksempel i et nett med appelsiner, må kunden se på emballasjen. Der skal det stå hvilket land produktet er produsert i, forteller Nina Horn Hynne, kommunikasjonsrådgiver i Norgesgruppen.

Mindre appelsiner fra Israel

Jaffa-appelsinene var tidligere et av Israels mest kjente eksportprodukter, og noe mange Israels-venner var trofaste kunder av, men i dag produseres det langt mindre appelsiner i Israel enn tidligere. Dårlig lønnsomhet har gjort at svært mange israelske bønder i stedet for produserer andre frukter. Derfor kan Jaffa-appelsinene i dag like gjerne være produsert i Spania, eller andre land, som i Israel.

– Vi selger ikke Jaffa-merket lenger, men har egne merkevarer på det meste av frukt og grønt. Eksempelvis har vi Cevita og First Price på sitrus, og disse merkene bruker vi på sitrus fra hele verden. Det er mange år siden vi markedsførte eksportørenes merkevarer på sitrus, forklarer Hynne.

Selv om mange organisasjoner, politiske partier og privatpersoner kjemper for boikott av israelske varer, merker Norgesgruppen lite til boikottkreftene. For tiden selges det mye klementiner og poteter fra Israel hos norske dagligvarekjeder.

– Vi ser ingen forskjell på salget om produktene er fra Israel, Spania eller Sør Afrika, for å ta noen av våre opprinnelsesland på sitrus. Det samme gjelder for andre produkter, som for eksempel paprika eller poteter. Vi får en del henvendelser av kunder som er kritiske til av vi selger produkter med opprinnelse fra Israel, men det gir ikke utslag i salget, sier kommunikasjonsrådgiveren i Norgesgruppen.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart