Guvernør i Colorado, John Hickenlooper, vil ikke samarbeide med anti-israelske selskaper. (Foto: Dennis Schroeder/Flickr)
Guvernør i Colorado, John Hickenlooper, vil ikke samarbeide med anti-israelske selskaper. (Foto: Dennis Schroeder/Flickr)

Straffer Danske Bank for Israel-boikott

Den amerikanske staten Colorado svartelister banken for sin anti-israelske forretningsaktivitet.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Danske Bank har flere ganger høstet kritikk og økonomisk straff for å ha hindret sine kunder i å investere i de israelske forsvarsselskapene Aryt Industries og Elbit Systems. Nå har den danske storbanken og alle datterselskapene havnet på svartelisten til den amerikanske staten Colorado, skriver avisen Jerusalem Post.

Guvernøren i Colorado, demokraten John Hickenlooper, vedtok i 2016 en lov om at statens pensjonsprogram ikke skal investere i selskaper som boikotter Israel. En av initativtakerne til loven, representant Dan Nordberg, sier Colorado ikke vil investere penger i selskaper som forsøker å svekke Israel økonomisk og deligitimere landet.

– Israel og Colorado har alltid vært sterke partnere. Både tidligere og nåværende guvernører har vært på hyppige besøk, og vi har flere avtaler på forskning og utvikling. Bare i løpet av fjoråret eksporterte vi varer for over 300 millioner kroner.

Den danske banken er, sammen med norske KLP, også svartelistet av New York. Dette sa New York-guvernør Andrew Cuomo da han kunngjorde deres svarteliste:

– New York står i solidaritet med Israel i dag og for alltid. Denne staten vil ikke stå for noe slags diskriminerende politikk, og vi vil fortsette å vise vår urokkelige støtte til det israelske folket i deres kamp for frihet og demokrati, sa Cuomo i fjor.

I sitt forsøk på å straffe israelske selskap for brudd på menneskerettighetene, bryter Danske Bank selv menneskerettighetene, skrev MIFF i 2014. Pro-israelske grupper mener Danske Banks utpeking av israelske selskaper vil føre til mer skade på selskapets rykte og økonomi. Stadig flere vurderer å plassere banken på sin svarteliste. Selv prøver banken å vri seg vekk fra at de boikotter Israel.

– Danske Bank boikotter ikke Israel eller israelske selskap som sådan, og vi tar ikke del i den såkalte BDS-kampanjen mot Israel, hevder Thomas Hyldahl Kjærgaard, sjef for bankens etiske investeringer, i et intervju med Jerusalem Post.

Danske Bank blir boikottet for sin anti-israelske forretningsvirksomhet. (Foto: Wikipedia)
Danske Bank blir boikottet for sin anti-israelske forretningsvirksomhet. (Foto: Wikipedia)

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart