Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Israelske paralympic-svømmere i aksjon i svømmebassenget Alyn i Haifa. (Foto: Israel Paralympic Committee)
Israelske paralympic-svømmere i aksjon i svømmebassenget Alyn i Haifa. (Foto: Israel Paralympic Committee)

Norges svømmeforbund må drukne Malaysias varslede diskriminering av israelere

Svømmeforbundet må gjøre som Magnus Carlsen og si nei til utestengelse av Israel.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I månedsskiftet juli-august skal VM i svømming for funksjonshemmede etter planen arrangeres i byen Kuching i Malaysia. Nå står mesterskapet i fare, etter at Malaysia har gitt beskjed om at israelske utøvere ikke slipper inn i landet. Det israelske utenriksdepartementet har kalt utestengelsen en skam og oppfordret Den internasjonale paralympiske komité (IPK) til enten å få avgjørelsen omgjort eller finne et nytt vertsland, skriver Times of Israel.

IPK skriver i en pressemelding at de er «dypt skuffet» over beslutningen til malaysiske myndigheter. 27. januar avgjør styret i IPK hva de gjør videre.

– Et verdensmesterskap skal være åpent for alle kvalifiserte nasjoner og utøvere. Vi vil nå utforske alle muligheter for å sikre at alle kvalifiserte utøvere kan få deltatt, skriver IPK i pressemeldingen.

De israelske paralympics-svømmerne blir nektet å delta i sommerens VM i Malaysia. (Foto: Israel Paralympic Association)
De israelske paralympics-svømmerne blir nektet deltakelse i VM i Malaysia. (Foto: Israel Paralympic Association)

MIFF har vært i kontakt med Norges svømmeforbund. De vil foreløpig vente med å se hva slags beslutning IPK faller ned på før de selv konkluderer.

– NSF følger utviklingen og på generelt grunnlag mener vi jo selvsagt at et verdensmesterskap skal være åpent for alle medlemsland og deres utøvere, skriver Bjørn Soleng, generalsekretær i Norges svømmeforbund i en epost.

De vil foreløpig ikke svare på om det kan være aktuelt for NSF og norske utøvere å boikotte VM hvis ikke israelske svømmere får deltatt.

– Saken er så pass fersk at den er ikke diskutert i Forbundsstyret i Norges Svømmeforbund og kan derfor ikke gi deg noe svar om det blir aktuelt med tiltak som du skisserer, skriver Soleng videre.

Norges Svømmeforbund burde allerede nå ta et klart standpunkt og si at det er uaktuelt å delta i et mesterskap som diskriminerer israelske utøvere. De burde se til verdensmesteren i sjakk, Magnus Carlsen, som var krystallklar etter at israelske utøvere ble utestengt fra sjakk-VM i Saudi-Arabia: Han ville ikke stille opp i et VM igjen hvor israelske sjakkspillere ble utestengt.

Hva synes du Norges Svømmeforbund bør gjøre? Si din mening:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart