Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

AirBnB trekker boikott og dropper diskriminering av jøder på Vestbredden

Over 6.100 personer signerte MIFFs opprop mot den amerikanske utleietjenesten AirBnb.
Over 6.100 personer signerte MIFFs opprop mot den amerikanske utleietjenesten AirBnb.
- Viktig seier mot den rasistiske BDS-bevegelsen, skriver Shurat Hadin.

Mandag 19. november 2018 meldte AirBnB at de skal «fjerne alle oppføringer i israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden». Med andre ord skal jødiske huseiere på Vestbredden ikke få tilby sin bolig til utleie gjennom nettplattformen. AirBnBs forklaring er at Vestbredden er «omstridt region».

Etter diskrimineringen av jøder har jeg brukt AirBnB for siste gang, responderte Conrad Myrland, daglig leder i MIFF. Allerede neste dag satte han i gang en internasjonal underskriftskampanje. Siden den gang har den fått over 6.100 underskrifter.

MIFF kunne også fortelle at den groteske diskrimineringen er presset fram med sponsing av 365.000 norske arbeidstakere i Fagforbundet. De siste årene har Fagforbundet gitt flere hundre tusen kroner til den israelske organisasjonen Who Profits. Denne organisasjonen har kjempet i front for å få AirBnB til å trekke seg ut fra Vestbredden, Øst-Jerusalem og Golan.

I skyggen av det israelske Knesset-valget ble det 9. april kjent at AirBnB snur i saken.

NTB melder: «Airbnb snur i planene om å fjerne Airbnb-utleieboliger i israelske bosetninger på Vestbredden fra sine sider. Utleieportalen sier tirsdag at de heller skal donere overskuddet fra utleieboliger på disse bosetningene til humanitære organisasjoner på Vestbredden. Selskapet poengterer at de skal ha samme tilnærming til andre bestridte områder som Sør-Ossetia og Abkhasia.»

En rekke advokater har truet AirBnB med søksmål for deres diskriminering av jøder på Vestbredden. Shurat HaDin (Israel Law Center) er en av organisasjonene som har stått i bresjen.

– AirBnB har gått med på helt å trekke tilbake sine planer om å fjerne jødiske hjem i Judea og Samaria. Dette er en viktig og presedensskapende avgjørelse i kampen mot den rasistiske BDS-bevegelsen, skriver Shurat HaDin i et nyhetsbrev på kvelden 9. april. De har også publisert lenke til forliket som de inngikk med AirBnB (PDF).

MIFF er stolte av å ha gitt et lite bidrag i presset mot AirBnB i denne saken.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart