Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel vurderer å stenge grensen for Tlaib og Omar

Rashida Tlaib og Ilhan Omar. (Foto: Wikimedia Commons)
- Israel kan komme til å stenge grensen for de demokratiske kongressmedlemmene Ilhan Omar og Rashida Tlaib, sier diplomatiske kilder til israelske medier torsdag.

Lørdag 17. august skal de to amerikanske kongressmedlemmene Ilhan Omar og Rashida Tlaib etter planen komme til Israel. Frem til torsdag morgen var det generelt antatt at Israel ikke ville legge hindringer for besøket, skriver Times of Israel. Senest i juli sa Israels ambassadør Ron Dermer at Israel ikke ville nekte noen medlemmer av Kongressen innreise i Israel.

Nå kommer det andre signaler. Onsdag holdt statsminister Benjamin Netanyahu møter om saken med sine nærmeste rådgivere. Det er en mulighet at et politisk besøk blir avvist, men at Tlaib, som har slektninger på Vestbredden, får lov til å komme inn for å treffe dem.

Omar og Tlaib har uttrykt støtte til boikott av Israel. Derfor kan de bli nektet innreise etter en israelsk lov fra 2017. Den som sier at utenlandske borgere som oppmuntrer til økonomisk, kulturell eller akademisk boikott av Israel, israelske institusjoner eller områder under israelsk kontroll, kan bli nektet innreise.

Ifølge amerikanske og israelske medier skal president Donald Trump ha ønsket at Israel bruker denne loven til å nekte de demokratiske politikerne innreise.

Oppdatering: Noen timer etter at MIFF publiserte denne saken, la president Trump ut følgende Tweet. Vi tar også med noen reaksjoner.

Oppdatering 2 kl. 16.56 torsdag 15. august: Det blir nettopp bekreftet fra israelske myndigheter at Tlaib og Omar vil bli nektet adgang.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1162000480681287683


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart