Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Boikott-leder: – Trenger ikke boikotte en israelsk vaksine

En av BDS-grunnleggerne, Omar Barghouti, er mistenkt for skatteunndragelse. (Foto: Kevin van Den/Flickr)
En av BDS-grunnleggerne, Omar Barghouti. (Foto: Kevin van Den/Flickr)
Omar Barghouti vil ikke boikotte en israelsk korona-vaksine.

Hvis Israel utvikler en vaksine mot koronaviruset, så er det ingen grunn til å boikotte den, sier Omar Barghouti, grunnlegger av BDS-bevegelsen. BDS står for boikott, desinvestering og sanksjoner mot Israel.

Uttalelsen fra Barghouti kom på en direktesending på Facebook, hvor boikott, koronaviruset og Israel var blant tingene som ble diskutert.

Barghouti, som ellers er imot det meste som kommer fra Israel, sa at det ikke var noe problem å bruke medisinsk utstyr fra Israel.

– Hvis Israel finner en kur for kreft, for eksempel, eller andre virus, så er det ikke noe problem å samarbeide med Israel om å redde millioner av liv, sa Barghouti, som understreket at det viktigste var å redde liv.

Likevel synes han ikke at palestinere og arabere skal bruke koronakrisen til å normalisere forholdet til Israel. Barghouti anklaget også Israel for å utnytte palestinerne i krisen. FN derimot har skrytt av det gode samarbeidet Israel og palestinske myndigheter har i en felles kamp mot koronaviruset.

I likhet med en rekke andre land jobbes det i Israel med å utvikle en vaksine mot koronaviruset. Et israelsk selskap sier de har begynt å teste ut vaksinen på gnagere. Et annet israelsk selskap sier deres vaksine kan bli testet ut på mennesker innen 1. juni. Likevel vil det ta en stund før den eventuelt kommer på markedet, skriver Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart