Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel-boikott kan ha kostet selskap 230 milliarder kroner

Pro-israelske demonstranter utenfor en Ben & Jerrys-butikk på Manhattan i New York 21. august 2021. (Foto: Flash90)
Aksjeverdien har stupt siden Unilever vedtok boikott av Israel.

19. juli 2021 varslet iskremselskapet Ben & Jerry at de kom til å stanse salg av is i «okkuperte palestinske territorier» ved utgangen av 2022. Selv om isen fortsatt skulle selges i Israel, ble beslutningen tolket som en planlagt boikott av jøder som bor på Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Beslutningen førte til sterke reaksjoner i Israel og fra mange jødiske organisasjoner.

Men boikotten førte også til kraftige reaksjoner i Ben & Jerrys hjemland USA. 35 amerikanske delstater har lover som forbyr boikott av Israel og mange delstater og pensjonsfond har trukket sine investeringer fra selskapet Unilever, som eier merkevaren Ben & Jerry, siden boikott-vedtaket. Det har bidratt til at Unilevers aksjeverdi har stupt med hele 20,9 prosent. Det betyr at verdien på selskapet har falt med 230 milliarder kroner siden boikotten.

– Det lønner seg ikke å boikotte Israel, skriver Israels innenriksministeren Ayelet Shaked på Twitter i forbindelse med nyheten om tapet til Unilever.

Avi Singer, som eier Ben & Jerrys i Israel, har fått beskjed fra Unilever om at hans kontrakt med selskapet er over hvis han ikke slutter å selge is til jøder som bor på Vestbredden innen utgangen av 2022. At mange amerikanske delstater og fond har trukket seg investeringer fra Unilever, som følge av boikott-kravet, gjør han optimistisk med tanke på å få lov til å fortsette å selge is i det han kaller «alle deler av Israel».

– Dette gir et enormt pågangsmot for den kampen jeg i disse dager fører mot Unilevers ubegrunnede krav om å ikke selge iskrem i alle deler av Israel, sier Singer.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart