Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Bosetningen Yitzhar. (Foto: Menachem Brody)
Bosetningen Yitzhar. (Foto: Menachem Brody)

Overraskende samarbeid

Nyheter fra Vestbredden indikerer samarbeid mellom folk du aldri ellers ville tro kunne være enige om noe.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Bosettere fra området rundt Tapuach-krysset i Samaria er mistenkt for å kjøpe narkotika fra ingen andre enn sine palestinske naboer fra landsbyen Hawara.

Sist uke sluttførte politiet i Judea og Samaria en narkotikaetterforskning og arresterte flere arabere som er  mistent for å selge narkotika. Politimennene som etterforsket saken ble deretter meget overrasket over å finne bosettere fra Yitzhar, Itamar og Har Bracha på klientlisten til narkotikaselgerne. Bosetterne i disse tre områdene er kjent for å være svært ideologiske, og ikke spesielt palestinsk-vennlige. Fire jøder mistenkt for å være narkotikakunder ble arrestert som en del av etterforskningen.

 

Overraskende

Det ser nå ut til at det ideologiske hatet i området ikke sitter så dypt at det forhindrer innbyrdes narkotikahandel. Den arabisk-jødisk narkotikaforbindelsen er spesielt overraskende ettersom Hawara er sett på som en landsby med meget fiendtlig holdning mot bosetterne. Landsbyen er kjent for palestinere som ofte bruker vold i sammenstøt med bosettere, for eksempel i form av steinkasting mot israelske kjøretøy. Landsbyen Hawara har på sin side fått smake prislapp-aksjoner fra bosettere. Aksjonistene kaller det prislapp-aksjoner for å signalisere at de «betaler tilbake» palestineres angrep på bosettere og bosetninger. Ofte har prislapp-aksjonene blitt gjennomført med vandalisme og ildspåsettelse.

 

Oppløftende

– Dette er faktisk oppløftende. Dere kan se av dette at det ikke er noen narkotikalangere her. Personer som bruker narkotika av og til er til og med nødt til å kjøpe fra araberne. Selvfølgelig ville vi foretrekke å ikke se narkotika her i det hele tatt, sier Aviel, som bor i Itamar, sier til Yedioth Aharonoth.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart