Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Ukrainske jøder tilbys en trygg havn i Israel. Her fra en ortodoks synagoge i Kiev i 2013. (Foto: Flash90)

Tilbyr ukrainske jøder et trygt opphold i Israel

Får tilbud om gratis overnatting i tilfelle krig.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Den israelske regjeringen sier den vil tilby gratis hotell og mat i Israel til ukrainske jøder som ønsker å flykte landet hvis det skulle bryte ut krig. Regjeringen skal reservere hundrevis av hotellrom som skal stå klare i tilfelle Russland angriper Ukraina, skriver Jerusalem Post.

Både jøder som ønsker å flytte til Israel og dem som ønsker å oppholde seg der i en kortere periode skal bli tilbudt gratis overnatting og mat. De ukrainske jødene vil få tilbud om å bo på hotell i to uker til en måned, med mulighet for ytterligere forlengelse hvis det blir nødvendig.

Hittil har det ikke vært noen stor økning i antallet ukrainske jøder som har søkt om immigrasjon til Israel, men det er ventet at interessen vil eksplodere hvis det bryter ut krig mellom Moskva og Kiev.

Israel vurderer også evakuering av ukrainske jøder i tilfelle krig. Jødiske organisasjoner anslår at det befinner seg 75.000 jøder i de østlige områdene i Ukraina og enda flere i hele landet totalt.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart