Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Palestinerne vil aldri godkjenne Israels jødiske identitet

En rekke toppledere i de palestinske selvstyremyndighetene avviser kategorisk å anerkjenne Israel som en jødisk stat.

Les også: PLO legger opp til et Palestina med arabisk og islamsk identitet

Israels statsminister Ehud Olmert krever at Fatah-lederne gir klar anerkjennelse av Israel som en jødisk stat før Annapolis-toppmøtet. Dette blir blankt avvist i Ramallah.

– Israel kan definere seg selv som de vil. Hvis de ønsker å kalle seg selv en jødisk stat, så bare la dem gjøre det. Men palestinerne vil aldri anerkjenne Israels jødiske identitet, sa PLOs sjefsforhandler Saeb Erekat i et intervju med tv-stasjonen Al-Arabiya onsdag.

– Israel kan kreve så mye de vil, men de vil ikke få palestinsk anerkjennelse, skal statsminister Salam Fayyad ha sagt i et annet intervju samme kveld.

– Det er bare zionistiske partier som tenker på Israel som en jødisk stat, og vi har ikke søkt om å bli medlemmer av den internasjonale zionistiske bevegelse, sa Yasser Abed Rabbo i PLOs sentralstyre tirsdag.

Ikke forhandlingsspørsmål
For den israelske regjering er ikke dette spørsmålet et tema for forhandlinger eller diskusjon. Dersom det skal bli forhandlinger mellom partene etter Annapolis-møtet må palestinerne «anerkjenne staten Israel som staten for det jødiske folk», sa Olmert til EUs utenrikspolitiske sjef Javier Solana onsdag.

– Israel er en stat for det jødiske folk. Den som ikke aksepterer dette, kan ikke holde forhandlinger med meg, slo Olmert fast tidligere i uken.

I følge Ha’aretz kommer den israelske regjering til å drøfte denne saken på mandag. Strategiminister Avigdor Lieberman (Israel Beiteinu) håper å gjøre Olmerts linje til bindende regjeringspolitikk og forhåndsbetingelse for Annapolis. Han arbeider også med et lovforslag i Knesset som vil kunne binde fremtidige israelske regjeringer, i følge avisen Ha’aretz.

Vanskeligere å dele Jerusalem
Også et annet lovforslag er på gang i Knesset for å begrense mulighetene til kompromiss med palestinerne. Knesset-medlem Gideon Sa’ar fra Likud foreslår en lov som vil kreve støtte fra 80 Knesset-medlemmer for å kunne dele Jersalem. Normalt kreves det kun støtte fra 61 av 120 representanter for å gjøre vedtak i nasjonalforsamlingen.

Onsdag ble det vedtatt å starte videre arbeid med lovforslaget. Sa’ar fikk støtte fra 53 kollegaer, de fleste fra høyresiden og religiøse partier. 24 stemte imot. Før loven blir endelig vedtatt må den behandles i en komite og deretter passere tre avstemninger i plenum.

Les også: PLO legger opp til et Palestina med arabisk og islamsk identitet

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart