Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hva skjer med byggestansen?

26. september går en ti måneder lang byggestans i de israelske bosetningene på Vestbredden ut på dato. Tiltaket ble innført for å lokke palestinerne til forhandlingsbordet. Nå truer palestinerne, før samtalene er kommet i gang, med å avbryte forhandlingene dersom ikke byggestansen blir videreført.

Hva kommer den israelske regjeringen til å gjøre?

Statsminister Benjamin Netanyahu blir utsatt for sterkt press fra begge sider innad i sin regjeringskoalisjon. Bosetterne og de mest høyreorienterte statsrådene presser på for å oppheve byggestansen. Arbeiderpartiet ønsker å videreføre ordningen, helt eller delvis.

Journalist Aluf Benn i Ha’aretz tror Netanyahu kommer til å vente lengst mulig fram mot deadline med å presentere sin kompromissløsning. Inntil da kommer nok statsministeren til å være stille om teamet.

Likud-minister Dan Meridor og Avigdor Lieberman, partileder i Israel Beiteinu, har foreslått å videreføre en delvis byggestans. Meridor ser for seg å åpne for bygging i de store bosetningsblokkene, mens byggestans blir videreført i isolerte, mindre bosetninger øst for sikkerhetsgjerdet. Lieberman ønsker også fri vekst i bosetningsblokkene som Israel ønsker å beholde, og bygging for å tillate «naturlig vekst» i de andre bosetningene.

Statsministerne Ariel Sharon og Ehud Olmert klarte å få stilltiende aksept fra Bush-administrasjonen for vekst i bosetningsblokkene. Netanyahu har nok et flertall i regjeringen bak seg for en slik løsning, men klarer han å få forståelse for dette hos USAs president Barack Obama og PA-president Mahmoud Abbas?

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart