Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Fangeutvekslingsavtale med Hamas er klar, diskuteres i regjeringen i kveld

Tirsdag kveld sitter den israelske regjeringen i møte for å drøfte en avtale om fangeutveksling som er framforhandlet med Hamas gjennom egyptiske mellommenn.

Dersom avtalen blir godkjent vil den sikre løslatelse av Gilad Shalit, sier tjenestemenn ved statsminister Benjamin Netanyahus kontor til Ha’aretz.

– Det åpnet seg et mulighetens vindu fordi vi fryktet kollaps av regimer i Midtøsten og framvekst av ekstremistiske krefter ville gjøre en retur av Gilad Shalit umulig, sier en kilde.

– Etter 64 måneder med tøffe forhandlinger klarte vi å sluttføre en avtale. Det var en veldig vanskelig oppgave, som innebar flere tusen timer med forhandlinger, sier en egyptisk tjenestemann. Dersom en avtale blir endelig godkjent, kan den bli iverksatt allerede i november, melder tv-stasjonen Al-Arabyiya.

Det er ikke bare på israelsk side avtalen må vurderes og godkjennes. En rekke ganger tidligere er det meldt om gjennombrudd i forhandlinger, uten at det har skjedd noe i praksis. Nå sier Abu Ubeida i Izz al-Din al-Qassam brigadene det slik: «Vi er i ferd med å fullføre de tekniske forhold for å sluttføre avtalen i løpet av noen dager.»

Det er alminnelig antatt at prisen Israel må betale for løslatelse av Gilad Shalit er tusen palestinske fanger. – Prisen for å få løslatt Gilad Shalit vil bli betalt i mye blod og tårer. Likevel bør kanskje prisen betales, om israelerne bare kan være sikre på at det skjer for aller siste gang, skrev Ari Shavit, politisk kommentator i Ha’aretz, i 2009.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart