Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

oktober 11, 2011

Haredim og IDF

En av de største spenningene internt i det israelske samfunnet er forholdet mellom de ultra-ortodokse (haredim) og resten av befolkningen.

Netanyahu: – Gå tilbake på jobb

– I går tilbød jeg legepraktikantene flere tusen kroner ekstra i månedslønn, i mot at de arbeider i offentlig sektor når de er ferdig utdannet. Det er et generøst tilbud som i betraktelig grad forbedrer arbeidsforholdene, sa stats- og helseminister Benjamin Netanyahu tirsdag.

Arbeiderforeningen erklærer arbeidskonflikt

Leder i Arbeiderforeningen, Ofer Eini, erklærte tirsdag arbeidskonflikt, informerer Yedioth Aharonoth. Med det gjør han klart til å sette igang generalstreik om to uker, i god tid før den sosiale protestbevegelsens datoer for nasjonalstreik, 29. oktober og 1. november.

– Abbas vil forhandle ved byggestans

Dersom Israel anerkjenner palestinernes rett til en stat og stanser byggeaktiviteten i bosetningene, vil PA-president Mahmoud Abbas stille opp i forhandlinger. Det blir han sitert

Barak: – Budsjettet burde utvides

Forsvarsminister Ehud Barak mener det israelske statsbudsjettet bør utvides med 10 milliarder kroner, for å kunne imøtekomme den sosiale protestbevegelsens krav. Men ifølge finansminister Yuval Steinitz er et slikt forslag uansvarlig.

Nasjonalstreik ved månedsskifte

29. oktober og 1. november vil den sosiale protestbevegelsen i Israel arrangere «den første nasjonalstreiken» i landets historie, har bevegelsens ledere offentliggjort. Initiativet virker godt planlagt.

0

Your Cart