Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Fangeutvekslingsavtale med Hamas er klar, diskuteres i regjeringen i kveld

Tirsdag kveld sitter den israelske regjeringen i møte for å drøfte en avtale om fangeutveksling som er framforhandlet med Hamas gjennom egyptiske mellommenn.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Dersom avtalen blir godkjent vil den sikre løslatelse av Gilad Shalit, sier tjenestemenn ved statsminister Benjamin Netanyahus kontor til Ha’aretz.

– Det åpnet seg et mulighetens vindu fordi vi fryktet kollaps av regimer i Midtøsten og framvekst av ekstremistiske krefter ville gjøre en retur av Gilad Shalit umulig, sier en kilde.

– Etter 64 måneder med tøffe forhandlinger klarte vi å sluttføre en avtale. Det var en veldig vanskelig oppgave, som innebar flere tusen timer med forhandlinger, sier en egyptisk tjenestemann. Dersom en avtale blir endelig godkjent, kan den bli iverksatt allerede i november, melder tv-stasjonen Al-Arabyiya.

Det er ikke bare på israelsk side avtalen må vurderes og godkjennes. En rekke ganger tidligere er det meldt om gjennombrudd i forhandlinger, uten at det har skjedd noe i praksis. Nå sier Abu Ubeida i Izz al-Din al-Qassam brigadene det slik: «Vi er i ferd med å fullføre de tekniske forhold for å sluttføre avtalen i løpet av noen dager.»

Det er alminnelig antatt at prisen Israel må betale for løslatelse av Gilad Shalit er tusen palestinske fanger. – Prisen for å få løslatt Gilad Shalit vil bli betalt i mye blod og tårer. Likevel bør kanskje prisen betales, om israelerne bare kan være sikre på at det skjer for aller siste gang, skrev Ari Shavit, politisk kommentator i Ha’aretz, i 2009.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart