Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Gilad Shalit sultestreiket

Gilad Shalit ble tatt imot av statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz etter hjemkomst til Israel. (Foto: IDF)
Gilad Shalit ble tatt imot av statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz etter hjemkomst til Israel. (Foto: IDF)
Hamas var villig til å inngå betydelige kompromisser i fangeutvekslingsavtalen med Israel, fordi de fryktet for IDF-soldatens liv.

Yedioth Aharonoth avslører søndag at den tidligere kidnappede IDF-soldaten Gilad Shalit nektet å spise mens han satt i fangenskap på Gaza-stripen. Han skal ha blitt så dårlig at det var fare for hans eget liv.

Sultestreiken medførte at Hamas ble mer kompromissvillige i forhandlingene om en fangeutveksling med Israel, fordi de fryktet for hans liv.

– Det var ledere i Hamas som fryktet at de ekstreme forholdene de holdt Shalit under, betydde at de ikke kunne tilby ham den hjelpen han trengte og at han dermed ville dø, sier en etterretningskilde til den israelske storavisen.

Videre avslører de at Shalit ble skadet av granatsplinter da han ble kidnappet, splinter som var nære ved å ødelegge de vitale organene hans. Men skadene leget seg over tid. Ellers ble han ikke fysisk misbrukt under fangenskap, bortsett fra at han ble utsatt for slag ved enkelte anledninger.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart