Israels utenriksminister Avigdor Lieberman. (Foto: Michael Thaidigsmann)
Israels utenriksminister Avigdor Lieberman. (Foto: Michael Thaidigsmann)

Har ingen tro på samtaler

- Palestinerne ble dratt inn i fredsforhandlingene mot sin vilje og ønsker ikke fred, sa utenriksminister Avigdor Lieberman mandag.

For andre gang på én uke møttes en israelsk og palestinsk utsending i Jordans hovedstad Amman mandag.

Samme dag kom Israels utenriksminister Avigdor Lieberman med sterk kritikk av palestinernes holdning til fredsforhandlinger i Knessets utenriks- og forsvarskomite.

– Når det gjelder palestinerne, ble de dratt inn i forhandlingene i Jordan mot sin vilje. De ønsker å fortsette med møtene i Jordan inntil 26.januar, og så kommer de igjen til å storme sikkerhetsrådet [i FN] og krigsdomstolen i Haag, sa han til komiteen.

I følge Lieberman er palestinerne interesserte i å «internasjonalisere den israelsk-palestinske konflikten». Han sa også at palestinerne bruker denne muligheten til å «forberede unnskyldninger og gi ansvaret for at samtalene mislykkes til Israel».

Knesset-medlem Benjamin Ben-Eliezer foreslo at Israel bør komme palestinerne i møte, med såkalte goodwill-tiltak, slik at verden ikke kan skylde på Israel hvis samtalene ikke fører fram. Lieberman benektet at Israel blir mer og mer isolert politisk.

– Fakta er at vi har ikke kapasitet til å etterkomme all etterspørsel fra høyt rangerte statsansatte om å få komme til Israel, sa Lieberman.

Utenriksministeren tror ikke det finnes en nærliggende løsning på konflikten.

– Alle som snakker om et politisk gjennombrudd med palestinerne har ikke peiling på hva de snakker om. Nøkkelordet er å administrere den israelsk-palestinske konflikten, sa han.

Lieberman påpekte også at en fredsavtale må omfatte de arabiske statsborgerne i Israel, blant annet for å hindre at disse framsetter nye krav etter at en avtale med Ramallah er undertegnet.

– Enhver fremtidig avtale med palestinerne må også vurdere spørsmålet om arabiske israelere, eller ville det være et politisk selvmord, sa Lieberman.

Utenriksministeren berørte også det iranske atomprogrammet i møtet.

– I dag vet alle i det internasjonale miljøet at den eneste måten å stoppe programmet på, er gjennom virkelige sanksjoner mot sentralbanken og oljeindustrien, sa Lieberman.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart