Søk
Benjamin Netanyahu og Mahmoud Abbas sammen med Hillary Clinton i september 2010. (Foto: Israelsk UD)
Benjamin Netanyahu og Mahmoud Abbas sammen med Hillary Clinton i september 2010. (Foto: Israelsk UD)

Netanyahu: Abbas har snudd ryggen til fred

Abbas sier han vil gå til FN og be om anerkjennelse av en palestinsk stat hvis Israel ikke aksepterer PAs krav i forhold til å gjenoppta forhandlingene. Netanyahu sier Abbas har vendt ryggen til fred.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

– Abbas sin tale viser at han har snudd ryggen til fred. I stedet for å gå inn i forhandlinger som kommer til å gjøre slutt på konflikten, foretrekker Abu Mazen [Abbas] å gå sammen med terrororganisasjonen Hamas. Det samme Hamas som omfavner Iran, sa statsminister Netanyahu i en presseuttalelse søndag.

Uttalelsen kom etter at PA-president Mahmoud Abbas talte til Den arabiske liga i Kairo tidligere på dagen, skriver Ha’aretz.

Abbas varslet at han kommer til å sende beskjeder til statsminister Netanyahu og verdens ledere for å definere hva som må skje for at forhandlinger mellom Israel og palestinerne skal kunne starte igjen. Dersom ikke Israel innfrir kravene fra Abbas, vil han prøve å vende tilbake til FN for å få en ensidig anerkjennelse av en palestinsk stat.

 

Abbas kom med krav

To av kravene har Abbas presentert også tidligere. For at forhandlinger skal kunne komme i gang igjen, må Israel innføre full byggestans i jødiske tettsteder og byer på Vestbredden og i jødiske bydeler av Øst-Jerusalem. Israel må akseptere en to-statsløsning på basis av grensene fra 1967.

Abbas presenterte også et tredje krav, som PA ikke har gitt tilsvarende betydning tidligere. Israel må løslate palestinske fanger, spesielt de som ble fengslet før Oslo-avtalen ble signert i 1993.

Slik han har gjort mange ganger tidligere, truet Abbas med å oppløse PA hvis det ikke skjer fremgang i forhold til forhandlinger.

– PA kan ikke fortsette uten autoritet. Status quo kan ikke fortsette, sa Abbas.

Nå vil PA-presidenten vente på svar fra Israel.

– Hvis de ikke svarer, vil vi vende oss til sikkerhetsrådet, generalforsamlingen og andre FN-institusjoner. Vi kommer også til å forlange en aktivisering av Geneve-konvensjonen fra 1949 om å beskytte sivile under en krig, sa Abbas, opplyser Jerusalem Post.

Abbas er klar over mulige konsekvenser av å følge FN-sporet. Den amerikanske kongressen kan komme til å stanse økonomisk støtte, og Israel kan komme til å holde tilbake palestinske skatteinntekter.

Abbas ba Israel akseptere den arabiske «fredsplanen» fra 2002, som han beskrev som «det mest verdifulle initiativet for det palestinske sak på 60 år».

Under samtalene i Amman mellom Israel og palestinerne i januar, presentert vi våre standpunkt på grense- og sikkerhetsspørsmålene, men Israel kom ikke med noe, hevdet Abbas.

 

Ingen valg uten Øst-Jerusalem

PA-presidenten gjorde det klart at han vil lede en interimregjering for å forberede valg og gjenoppbygging av Gaza. Men også i forbindelse med valget har han krav til Israel. Dersom det ikke blir tillat å avlegge stemme i Øst-Jerusalem, blir det ikke noe valg.

– Vi kan ikke avholde valg uten Øst-Jerusalem, understreket presidenten.

 

PA avviser tillitstiltak fra Israel

Yedioth Aharonoth melder at PA nylig ble tilbudt en pakke hvor Israel blant annet ville løslate 30 palestinere, hvorav noen ble fengslet før 1993, og utvide PAs kontroll i sone B. PA bestemte torsdag at de ikke ville akseptere tilbudet. Tilbudet ble lagt frem for å få palestinerne tilbake til forhandlingsbordet. Palestinerne har videre bestemt seg for å ikke fortsette fredssamtalene i Amman.

En sentral kilde på israelsk side sier til Ha’aretz:

– Israel har gått med på å være mer fleksible, og tilbød Abbas en rekke seriøse tilbud om velviljtiltak. Men han bestemte seg for å forkaste dem, og igjen sette forhåndsbetingelser og arbeide mot en gjenforening med Hamas. Vi ønsker å starte en langtids diplomatisk prosess, men hver gang vi kommer til sannhetens time, rømmer Abbas. Det er et mønster hos ham, sier kilden.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart