Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Netanyahu: Abbas har snudd ryggen til fred

Benjamin Netanyahu og Mahmoud Abbas sammen med Hillary Clinton i september 2010. (Foto: Israelsk UD)
Benjamin Netanyahu og Mahmoud Abbas sammen med Hillary Clinton i september 2010. (Foto: Israelsk UD)
Abbas sier han vil gå til FN og be om anerkjennelse av en palestinsk stat hvis Israel ikke aksepterer PAs krav i forhold til å gjenoppta forhandlingene. Netanyahu sier Abbas har vendt ryggen til fred.

– Abbas sin tale viser at han har snudd ryggen til fred. I stedet for å gå inn i forhandlinger som kommer til å gjøre slutt på konflikten, foretrekker Abu Mazen [Abbas] å gå sammen med terrororganisasjonen Hamas. Det samme Hamas som omfavner Iran, sa statsminister Netanyahu i en presseuttalelse søndag.

Uttalelsen kom etter at PA-president Mahmoud Abbas talte til Den arabiske liga i Kairo tidligere på dagen, skriver Ha’aretz.

Abbas varslet at han kommer til å sende beskjeder til statsminister Netanyahu og verdens ledere for å definere hva som må skje for at forhandlinger mellom Israel og palestinerne skal kunne starte igjen. Dersom ikke Israel innfrir kravene fra Abbas, vil han prøve å vende tilbake til FN for å få en ensidig anerkjennelse av en palestinsk stat.

 

Abbas kom med krav

To av kravene har Abbas presentert også tidligere. For at forhandlinger skal kunne komme i gang igjen, må Israel innføre full byggestans i jødiske tettsteder og byer på Vestbredden og i jødiske bydeler av Øst-Jerusalem. Israel må akseptere en to-statsløsning på basis av grensene fra 1967.

Abbas presenterte også et tredje krav, som PA ikke har gitt tilsvarende betydning tidligere. Israel må løslate palestinske fanger, spesielt de som ble fengslet før Oslo-avtalen ble signert i 1993.

Slik han har gjort mange ganger tidligere, truet Abbas med å oppløse PA hvis det ikke skjer fremgang i forhold til forhandlinger.

– PA kan ikke fortsette uten autoritet. Status quo kan ikke fortsette, sa Abbas.

Nå vil PA-presidenten vente på svar fra Israel.

– Hvis de ikke svarer, vil vi vende oss til sikkerhetsrådet, generalforsamlingen og andre FN-institusjoner. Vi kommer også til å forlange en aktivisering av Geneve-konvensjonen fra 1949 om å beskytte sivile under en krig, sa Abbas, opplyser Jerusalem Post.

Abbas er klar over mulige konsekvenser av å følge FN-sporet. Den amerikanske kongressen kan komme til å stanse økonomisk støtte, og Israel kan komme til å holde tilbake palestinske skatteinntekter.

Abbas ba Israel akseptere den arabiske «fredsplanen» fra 2002, som han beskrev som «det mest verdifulle initiativet for det palestinske sak på 60 år».

Under samtalene i Amman mellom Israel og palestinerne i januar, presentert vi våre standpunkt på grense- og sikkerhetsspørsmålene, men Israel kom ikke med noe, hevdet Abbas.

 

Ingen valg uten Øst-Jerusalem

PA-presidenten gjorde det klart at han vil lede en interimregjering for å forberede valg og gjenoppbygging av Gaza. Men også i forbindelse med valget har han krav til Israel. Dersom det ikke blir tillat å avlegge stemme i Øst-Jerusalem, blir det ikke noe valg.

– Vi kan ikke avholde valg uten Øst-Jerusalem, understreket presidenten.

 

PA avviser tillitstiltak fra Israel

Yedioth Aharonoth melder at PA nylig ble tilbudt en pakke hvor Israel blant annet ville løslate 30 palestinere, hvorav noen ble fengslet før 1993, og utvide PAs kontroll i sone B. PA bestemte torsdag at de ikke ville akseptere tilbudet. Tilbudet ble lagt frem for å få palestinerne tilbake til forhandlingsbordet. Palestinerne har videre bestemt seg for å ikke fortsette fredssamtalene i Amman.

En sentral kilde på israelsk side sier til Ha’aretz:

– Israel har gått med på å være mer fleksible, og tilbød Abbas en rekke seriøse tilbud om velviljtiltak. Men han bestemte seg for å forkaste dem, og igjen sette forhåndsbetingelser og arbeide mot en gjenforening med Hamas. Vi ønsker å starte en langtids diplomatisk prosess, men hver gang vi kommer til sannhetens time, rømmer Abbas. Det er et mønster hos ham, sier kilden.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart