Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sultestreik i israelske fengsler avblåst

Mor til palestinske mann som sitter i israelsk fengsel under "administrativ soning". (Foto: Lisa Nessan)
Mor til palestinske mann som sitter i israelsk fengsel under "administrativ soning". (Foto: Lisa Nessan)
Egypt meklet fram en avtale mellom palestinske fanger i israelske fengsler og myndighetene, som gjorde at sultestreiken ble avblåst mandag.

Forrige måned innledet rundt 1.600 palestinske fanger i israelske fengsler en sultestreik, med krav om bedre soningsforhold og en slutt på at enkelte av dem må sone i fengsel uten rett til å forsvare seg selv i retten.

Etter omfattende mekling mellom fangene og Israel fra Egypts side, ble sultestreiken avblåst mandag ettermiddag. Avtalen ble underskrevet i fengselet Shikma i den israelske kystbyen Ashkelon.

Fortsatt «administrativ soning»
Israel skal ha gitt fangene økt adgang til å få besøk av sine familiemedlemmer, samt ringe dem. Fangene får også rett på å ta utdannelse i fengslene, mens Israel ikke lenger vil straffe palestinske fanger ved å plassere dem på isolasjonsceller. Ifølge Times of Israel ser det ikke ut til at israelerne skal ha gått med på å oppgi sin administrative forvaring, som betyr at mistenkte kan bli fengslet i begrensede perioder uten rettsbehandling.

Skal forhindre terror
Ifølge Shin Bet skal de palestinske fangene ha forpliktet seg på å «totalt stanse sin terroraktivitet fra innsiden av israelske fengsler». Deres ledere utenfor fengslene forpliktet seg også på å «forhindre terroraktivitet».

PA-president Mahmoud Abbas gratulerte de palestinske fangene etter at avtalen ble offentliggjort. Han hevdet dette er første steg i kampen om å få dem frigjort.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart