Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)

Netanyahu: – Israel ønsker ikke en énstatsløsning

Statsminister Benjamin Netanyahu ser ingen andre løsninger enn forhandlinger om to stater for to folk. - Alternativet er en énstatsløsning, som Israel ikke ønsker, sier han.

Statsminister Benjamin Netanyahu møtte mandag Knessets utenriks- og forsvarskomité. Noen av hans uttalelser i det lukkede møtet ble siden delt ut til reportere.

– Vi ser etter en åpning for forhandlinger hvor en demilitarisert palestinsk stat som anerkjenner den jødiske stat kommer på plass, sa Netanyahu.

Dersom forhandlinger kommer i gang, fortsatte statsministeren, «vil de bli langvarige og tøffe, men alternativet Israel står overfor er en énstatsløsning [binational state], som Israel ikke ønsker».

Netanyahu avviste medierapporter som sier at Israel har gjennomført en de-facto byggestans de siste månedene.

– Bygging i Judea og Samaria [Vestbredden] vil fortsette. Det fortsetter ennå i dag, men vi må forstå det som skjer rundt oss. Vi må være smarte, ikke bare ha rett. Bygging i de store bosetningsblokkene endrer ikke fundamentalt vår mulighet til å nå en avtale, og det avgjørende spørsmål er hvorvidt det er vilje på den andre siden å akseptere en jødisk stat, sa Netanyahu.

I et møte med Likud-politikere kommenterte også statsministeren ryktene om en byggestans.

– Bygging i Jerusalem vil fortsette uavhengig av forhandlinger med palestinerne, sa Netanyahu. Han understreket også at USA ikke har kommet med noe krav om å stanse bygging øst for den grønne linje.

Avigdor Lieberman, lederen i Knessets utenriks- og forsvarskomité, sier godkjennelse for nye byggeprosjekter i Øst-Jerusalem er blitt «utsatt» de siste månedene som et «midlertidig tiltak». Hensikten er å gjøre det lettere for USAs utenriksminister John Kerry å få i gang forhandlinger mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene.

Kilde: Israel Hayom 11. juni 2013.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart