Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Netanyahu: – Israel ønsker ikke en énstatsløsning

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu ser ingen andre løsninger enn forhandlinger om to stater for to folk. - Alternativet er en énstatsløsning, som Israel ikke ønsker, sier han.

Statsminister Benjamin Netanyahu møtte mandag Knessets utenriks- og forsvarskomité. Noen av hans uttalelser i det lukkede møtet ble siden delt ut til reportere.

– Vi ser etter en åpning for forhandlinger hvor en demilitarisert palestinsk stat som anerkjenner den jødiske stat kommer på plass, sa Netanyahu.

Dersom forhandlinger kommer i gang, fortsatte statsministeren, «vil de bli langvarige og tøffe, men alternativet Israel står overfor er en énstatsløsning [binational state], som Israel ikke ønsker».

Netanyahu avviste medierapporter som sier at Israel har gjennomført en de-facto byggestans de siste månedene.

– Bygging i Judea og Samaria [Vestbredden] vil fortsette. Det fortsetter ennå i dag, men vi må forstå det som skjer rundt oss. Vi må være smarte, ikke bare ha rett. Bygging i de store bosetningsblokkene endrer ikke fundamentalt vår mulighet til å nå en avtale, og det avgjørende spørsmål er hvorvidt det er vilje på den andre siden å akseptere en jødisk stat, sa Netanyahu.

I et møte med Likud-politikere kommenterte også statsministeren ryktene om en byggestans.

– Bygging i Jerusalem vil fortsette uavhengig av forhandlinger med palestinerne, sa Netanyahu. Han understreket også at USA ikke har kommet med noe krav om å stanse bygging øst for den grønne linje.

Avigdor Lieberman, lederen i Knessets utenriks- og forsvarskomité, sier godkjennelse for nye byggeprosjekter i Øst-Jerusalem er blitt «utsatt» de siste månedene som et «midlertidig tiltak». Hensikten er å gjøre det lettere for USAs utenriksminister John Kerry å få i gang forhandlinger mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene.

Kilde: Israel Hayom 11. juni 2013.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart