Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahu: – Israel ønsker ikke en énstatsløsning

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu ser ingen andre løsninger enn forhandlinger om to stater for to folk. - Alternativet er en énstatsløsning, som Israel ikke ønsker, sier han.

Statsminister Benjamin Netanyahu møtte mandag Knessets utenriks- og forsvarskomité. Noen av hans uttalelser i det lukkede møtet ble siden delt ut til reportere.

– Vi ser etter en åpning for forhandlinger hvor en demilitarisert palestinsk stat som anerkjenner den jødiske stat kommer på plass, sa Netanyahu.

Dersom forhandlinger kommer i gang, fortsatte statsministeren, «vil de bli langvarige og tøffe, men alternativet Israel står overfor er en énstatsløsning [binational state], som Israel ikke ønsker».

Netanyahu avviste medierapporter som sier at Israel har gjennomført en de-facto byggestans de siste månedene.

– Bygging i Judea og Samaria [Vestbredden] vil fortsette. Det fortsetter ennå i dag, men vi må forstå det som skjer rundt oss. Vi må være smarte, ikke bare ha rett. Bygging i de store bosetningsblokkene endrer ikke fundamentalt vår mulighet til å nå en avtale, og det avgjørende spørsmål er hvorvidt det er vilje på den andre siden å akseptere en jødisk stat, sa Netanyahu.

I et møte med Likud-politikere kommenterte også statsministeren ryktene om en byggestans.

– Bygging i Jerusalem vil fortsette uavhengig av forhandlinger med palestinerne, sa Netanyahu. Han understreket også at USA ikke har kommet med noe krav om å stanse bygging øst for den grønne linje.

Avigdor Lieberman, lederen i Knessets utenriks- og forsvarskomité, sier godkjennelse for nye byggeprosjekter i Øst-Jerusalem er blitt «utsatt» de siste månedene som et «midlertidig tiltak». Hensikten er å gjøre det lettere for USAs utenriksminister John Kerry å få i gang forhandlinger mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene.

Kilde: Israel Hayom 11. juni 2013.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart