Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Samtaler skal starte

USAs utenriksminister John Kerry på statsbesøk i Guatemala. (Foto: MINEX GUATEMALA, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry på statsbesøk i Guatemala. (Foto: MINEX GUATEMALA, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry varslet fredag at samtaler mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene skal starte på ny.

USAs utenriksminister, John Kerry, har arbeidet intenst med å få i gang fredsforhandlinger mellom Israel og PA, det palestinske styret på Vestbredden under ledelse av Mahmoud Abbas. Han kunngjorde fredag på en pressekonferanse i Jordans hovedstad Amman at det har lykkes å få samtalene i gang.

Justisminister Tzipi Livni skal lede forhandlingene fra israelsk side. Det er ventet at hun skal møte palestinernes sjefsforhandler, Saeb Erekat, i Washington allerede i neste uke.

Kerry og statsminister Benjamin Netanyahu snakket flere ganger på telefon før samtalene ble annonsert. Kerry hadde samtaler i Jordan med ledere fra PA. PA var samlet med PLO og likeså med representanter for de arabiske landene.

Palestinerne har nektet å forhandle siden 2010, og med unntak av en kort periode da har forhandlingsnekten vart helt siden høsten 2008. Forklaringen PA har gitt, er at Israel ikke har gått med å stanse all bygging på Vestbredden. Israel skal nå ha gått med på å ikke bygge noe utenfor de store bosettingsblokkene, og det vil bli overvåket at dette ikke skjer. Israel skal også sette fri 350 palestinske fanger i løpet av de nærmeste månedene [selv om erfaringen tilsier at halvparten av dem starter opp med terror igjen].

Palestinerne på sin side skal ha lovt å ikke gjøre noe i FN i september for å få anerkjent en palestinsk stat ensidig, altså uten at palestinerne behøver å forhandle med Israel.

Forhandlingene skal føres i hemmelighet, slik også de forberedende forhandlingene nå har vært ført. Det reduserer mulighetene for pressgrupper til å sabotere forhandlingene.

 

Hovedkilde: En artikkel av Elior Levy på ynetnews.com (Yediot Aharonot) fredag 19. juli 2013.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart