Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Ban ba partene om å ikke undergrave forhandlingene

Møte mellom FNs generalsekretær Ban Ki-moon og Israels president Shimon Peres i 2010 (Foto: Mark Garten, UN Photo)
Møte mellom FNs generalsekretær Ban Ki-moon og Israels president Shimon Peres i 2010 (Foto: Mark Garten, UN Photo)
FNs generalsekretær Ban Ki-moon besøkte Vestbredden og Jerusalem torsdag og fredag. Målet var å legge sin diplomatiske tyngde inn i forhandlingene som pågår mellom Israel og PA.

Ban Ki-moon har brukt to dager i Midtøsten for å oppfordre partene til å ta forhandlingene alvorlig. Jerusalem Post opplyser at han onsdag besøkte PA-president Mahmoud Abbas på Vestbredden, mens han på fredag møtte Israels president Shimon Peres i Jerusalem.

De to sistnevnte hadde en pressekonferanse straks etter samtalene. Her oppfordret Ban begge parter til å ikke gjøre noe som provoserer den andre parten og slik undergrave forhandlingene. Han sa at Israel har «legitime sikkerhetskrav» og at landet har mye å bidra med regionalt og internasjonalt. Men for at disse tingene skal komme på plass «trenger vi fred», sa han.

En stat som har hatt en sentral meklerrolle fram til forhandlingene startet, er nabolandet Jordan. Da prins Hassan bin Talal møtte Meretz-leder Zahava Gal-On på onsdag, forklarte han at jordanerne nå føler seg utelatt. Deres oppfatning er at USA og EU ser på forhandlingsspørsmålet som en sak mellom to sider, mens det i virkeligheten er et regionalt problem, melder Times of Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart