Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

– Vest-Europa er Israels største utfordring

Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman. (Foto: Latvias utenriksdepartement / Flickr.com)
Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman. (Foto: Latvias utenriksdepartement / Flickr.com)
- Den største utfordringen for Israel i 2015 er ikke palestinerne, Iran eller Hizbollah, men Vest-Europa, sa utenriksminister Avigdor Lieberman i en tale søndag.

Lieberman talte søndag morgen på en samling for Israels ambassadører i Europa. Han påpekte for eksempel at Frankrike og Luxembourg nylig stemte for en resolusjon i FNs sikkerhetsråd som krever israelsk tilbaketrekning til 1967-linjene i løpet av tre år. Storbritannia og Litauen avstod fra å stemme. USA og Australia stemte imot.

Israels utenriksminister mener land i sentral- og øst-Europa generelt viser større sensitivitet og forståelse for Israel enn land i Vest-Europa. Aller mest fornøyd er han med Tyskland, som han omtalte som Israels «viktigste anker» i kontakten med Europa. Særlig er Lieberman misfornøyd med Sverige og Irland. Deres behandling av Israel ligner på Europas oppførsel overfor Tsjekkoslovakia i 1938. Slik som Tsjekkoslovakia ble gitt opp til nazistene den gang, føler han at Dublin og Stockholm gir opp Israel.

– Det skjer selv om Israel «er det eneste landet som representerer vestlige verdier i Midtøsten», sa Lieberman, ifølge Jerusalem Post. Utenriksministeren nekter å møte sin svenske kollega når hun kommer på besøk til Israel senere denne måneden.

– Løgnene som ble framsatt under debatter i europeiske parlamenter minner om Zions vises protokoller, sa Lieberman, ifløge Times of Israel.

Utenriksministeren mener Israel ikke må begrense seg til å reagere på palestinske initiativ, men selv ta initiativ til  en fredsprosess.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart