Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Shalom møtte Erekat

Silvan Shalom talte på et MIFF-møte i Oslo i august 2014. (Foto: MIFF)
Silvan Shalom talte på et MIFF-møte i Oslo i august 2014. (Foto: MIFF)
I forrige uke hadde innenriksminister Silvan Shalom et møte med palestinernes sjefsforhandler i Amman.

En privatperson som ikke har noen offisiell posisjon i den israelske regjeringen, organiserte et møte mellom Israels innenriksminister Silvan Shalom og palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat i Amman torsdag i forrige uke, melder Ha’aretz. Israels statsminister Benjamin Netanyahu har gitt Shalom ansvar for forhandlinger med palestinerne.

Både Netanyahu og PAs president Mahmoud Abbas skal ha godkjent møtet på forhånd. Jordans utenriksminister Nasser Judeh deltok på starten av møtet, og europeiske diplomater skal også ha vært orientert.

– Men møtet ble holdt hemmelig for USA og Israel oppdaterte ikke amerikanerne verken før eller etter møtet fant sted, skriver Ha’aretz.

Hovedhensikten med det to timer lange møtet var at Shalom og Erekat skulle bli kjent. Begge presenterte forslag til hvordan en diplomatisk prosess kan gjenopptas, men de gikk ikke inn i detaljerte diskusjoner. De ble enige om å møtes igjen i nær framtid.

Allerede 18. juli skrev Amos Harel i Ha’aretz «at noe pågår bak kulissene». «Amerikanerne forsøker å blidgjøre Netanyahu» med sin tilnærming til konflikten med palestinerne. Harel nevner følgende eksempler: Frankrike har foreløpig lagt til side sin plan om å be FNs sikkerhetsråd anerkjenne en palestinsk stat, palestinske selvstyremyndigheter har redusert sin profil i det internasjonale samfunnet og Netanyahu har innrømmet til bosettere at han har stanset det meste av bygging i bosetninger. «Alt dette viser at noe pågår bak kulissene, med amerikansk oppmuntring,» skrev Harel.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart