Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Wikimedia Commons)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Wikimedia Commons)

– Jeg jobber for å få i gang en virkelig fredsprosess

Statsminister Benjamin Netanyahu sier han vil unngå én stat mellom havet og elven.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Statsminister Benjamin Netanyahu uttalte seg om den politiske situasjonen i Israel under en pressekonferanse med Tsjekkias statsminister Bohuslav Sobotka søndag 22. mai.

– Helt fra jeg dannet regjeringen [våren 2015], sa jeg at jeg hadde planer om å utvide den. Jeg ga et tilbud til Zionist Union, og frem til nå har de ikke gitt et svar. Jeg ga også et tilbud til Avigdor Lieberman, og han svarte. Men politikken blir den samme. Regjeringens politikk er å arbeide hardt for en fredsavtale med palestinerne, en avtale som garanterer oss sikkerhet, men gjør at vi unngår én stat mellom havet og elven. Det er min innstilling. Jeg har sagt det før, og jeg gjentar nå at jeg mener det er det rette. Jeg har planer om å fortsette denne politikken, sa Netanyahu.

– Initiativene som jeg snakker om er de regionale initiativene. Det betyr å arbeide med arabiske stater for å nå fram til en virkelige avtale med palestinerne. Vi trodde alltid at det motsatte ville fungere, men i stor grad er dette dagens tilnærming. Jeg har med utholdenhet forsøkt å fremme kontakt med ulike regionale ledere. Vi har mange felles regionale interesser med arabiske stater, og  én av disse er å fremme en ekte fredsprosess mellom oss og palestinerne. Om mulig kan vi med deres hjelp rydde bort noen hindringer. Det er det jeg jobber for nå, la statsministeren til.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart