Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Jeg jobber for å få i gang en virkelig fredsprosess

Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Wikimedia Commons)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Wikimedia Commons)
Statsminister Benjamin Netanyahu sier han vil unngå én stat mellom havet og elven.

Statsminister Benjamin Netanyahu uttalte seg om den politiske situasjonen i Israel under en pressekonferanse med Tsjekkias statsminister Bohuslav Sobotka søndag 22. mai.

– Helt fra jeg dannet regjeringen [våren 2015], sa jeg at jeg hadde planer om å utvide den. Jeg ga et tilbud til Zionist Union, og frem til nå har de ikke gitt et svar. Jeg ga også et tilbud til Avigdor Lieberman, og han svarte. Men politikken blir den samme. Regjeringens politikk er å arbeide hardt for en fredsavtale med palestinerne, en avtale som garanterer oss sikkerhet, men gjør at vi unngår én stat mellom havet og elven. Det er min innstilling. Jeg har sagt det før, og jeg gjentar nå at jeg mener det er det rette. Jeg har planer om å fortsette denne politikken, sa Netanyahu.

– Initiativene som jeg snakker om er de regionale initiativene. Det betyr å arbeide med arabiske stater for å nå fram til en virkelige avtale med palestinerne. Vi trodde alltid at det motsatte ville fungere, men i stor grad er dette dagens tilnærming. Jeg har med utholdenhet forsøkt å fremme kontakt med ulike regionale ledere. Vi har mange felles regionale interesser med arabiske stater, og  én av disse er å fremme en ekte fredsprosess mellom oss og palestinerne. Om mulig kan vi med deres hjelp rydde bort noen hindringer. Det er det jeg jobber for nå, la statsministeren til.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart