Søk
Avigdor Lieberman ønsker dialog med palestinerne. Her i møte med Børge Brende. (Foto: UD)
Avigdor Lieberman ønsker dialog med palestinerne. Her i møte med Børge Brende. (Foto: UD)

– Anneksjon av Vestbredden vil skape «krise» med USA

Forsvarsminister Avigdor Lieberman avviser anneksjon, og gir andre begrunnelser enn internasjonale reaksjoner.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman mener koalisjonsregjeringen bør gjøre det klart at anneksjon av Vestbredden er uaktuelt.

– Vi har mottatt direkte melding om at innføring av israelsk suverenitet [på Vestbredden] vil føre til en umiddelbar krise med den nye administrasjonen [i USA], sa Lieberman til medlemmer av Knesset mandag 6. mars. På israelsk høyreside er det noen som har håpet at Donald Trumps nye administrasjon ville støtte en hel eller delvis israelsk anneksjon av Vestbredden.

Når Lieberman avviser anneksjon, er det ikke først og fremst i frykt for internasjonale reaksjoner.

– Så sant det står til meg, må vi skille oss fra palestinerne, og ikke integrere dem. Hvis vi bestemmer oss for å annektere Judea og Samaria [Vestbredden] vil det bety en integrering av 2,7 millioner palestinere i Israel, sa Lieberman, ifølge Ha’aretz.

Dersom Israel annekterer Vestbredden vil palestinerne som bor der, etter israelsk lov, i det minste ha krav på permanent oppholdstillatelse. Det betyr at Israel fra første dag vil måtte betale titalls milliarder kroner i arbeidsledighetstrygd, fødselspenger og andre velferdsgoder, påpeker Lieberman. I tillegg vil det komme andre kostnader i andre departementer.

I tillegg til de økonomiske aspektene, er det ventet at palestinerne vil kreve rett til å stemme ved israelske valg dersom Vestbredden blir annektert. Det er en situasjon som mange jøder i Israel frykter, da jødene etterhvert vil kunne komme i mindretall i sin egen stat.

 

«Ikke så enkelt som dere tror»

Mandag 27. februar møtte statsminister Benjamin Netanyahu sine partikollegaer i Knesset. Han forklarte at det ikke er noen enighet med Trump-administrasjonen når det gjelder bygging på Vestbredden.

– Det er ikke så enkelt som dere tror, sa Netanyahu.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart