NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Indias statsminister Narendra Modi og Israels statsminister Benjamin Netanyahu på stranden til Middelhavet under et besøk i et av Israels avsaltingsanlegg. (Foto: Kobi Gideon, GPO)
Indias statsminister Narendra Modi og Israels statsminister Benjamin Netanyahu på stranden til Middelhavet under et besøk i et av Israels avsaltingsanlegg. (Foto: Kobi Gideon, GPO)

Løgnen om Israels isolasjon

«Israel blir stadig mer isolert i verdenssamfunnet,» hører vi i Norge. Men det motsatte er sannheten.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

«Israel er mer isolert enn noen gang i sin historie.»

Sidsel Wold, journalist i NRK 12. april 2011.

«Israel blir stadig mer isolert i verdenssamfunnet.»

Eddie Whyte, nestleder i Fagforbundet Vestfold 28. februar 2014.

«Israel står nå enda mer alene…»

Lederartikkel i Dagsavisen, 29. desember 2016.

 

Det kommer stadig i litt ulike versjoner: Israel mister flere og flere venner. Når slike påstander blir framsatt i Norge, er det nok mer et uttrykk for en ønskedrøm enn en virkelighet.

Lederen for landet i verden med nest størst muslimsk befolkning har nylig avsluttet et tre dagers svært vellykket statsbesøk i Israel. Statsminister Narendra Modi møtte Israel med stor varme og undertegnet en rekke avtaler mellom India og Israel.

Modi valgte å besøke Israel uten å avlegge et besøk i Ramallah. Palestinernes situasjon var helt fraværende i alle talene han holdt. Det eneste sporet av palestinerne kom som 1 av 22 avsnitt i en felles uttalelse som Israel og India publiserte onsdag: «De understreket behovet for å etablere en rettferdig og varig fred i regionen. De gjentok sin støtte til en rask fremforhandlet løsning mellom partene basert på gjensidig anerkjennelse og sikkerhetsordninger.»

– Det faktum at Modi helt løsrev sin prinsipielle støtte til palestinerne fra sitt ønske om å styrke båndene til Jerusalem, kan ikke bli sett på som noe annet enn en total suksess for Netanyahu. Det er også en bekreftelse på hans teori om at det er mulig å styrke Israels internasjonale forbindelser selv uten en fredsprosess, kommenterer Raphael Ahren, journalist i Times of Israel.

Det samme gjelder for andre land. Senest i mars var Netanyahu på statsbesøk i Kina. Han har også besøkt en rekke land i Afrika som er stadig mer interessert i samarbeid med Israel. Under radaren har Israel tett kontakt, og i noen tilfeller tett samarbeid, med flere arabiske land.

– Det er ikke noen internasjonal isolasjon, konkluderer Yoaz Hendel i Yedioth Aharonoth.

– Israels diplomatiske situasjon har aldri vært bedre, fortsetter han. «Det er en gal og lunefull president i Det hvite hus, men inntil videre støtter han Israel mer enn andre. Europeerne kritiserer Israel i politiske spørsmål, og de tåler ikke statsminister Benjamin Netanyahu som person, men de respekterer Israel. Fjerne aktører i Afrika og Asia utvikler forbindelser og samhandel. Selv sunni-arabiske stater oppdaget nylig Ze’ev Jabotinskys jernmur: De foretrekker halv-hemmelige forbindelser fremfor total isolasjon. Besøket til Indias statsminister Narendra Modi er bare en del av denne prosessen,» skriver Hendel. Han tilhører høyresiden i Israel og er generelt kritisk til Netanyahu.

– Verden styres av interesser, og et demokratisk Israel er en primær interesse i Midtøsten. Et stabilt demokrati er en sjelden vare her, konkluderer Hendel.

 

Tre faktorer

I en artikkel MIFF publiserte i november 2016, gjenga vi tre faktorer som Eran Lerman trakk fram som gjør Israel til en «dynamisk aktør i internasjonal politikk»:

«For det første gassfunnene. Funnene av gass gjør at Israel har klare økonomiske fordeler og utsikter for fremtiden. Israel fremstår nå som en betydelig gasseksportør i Midtøsten og funnene har åpnet opp for handel med land som Hellas, Kypros, Italia og Egypt.

For det andre peker Lerman på hvordan totalitær islamistisk terrorisme er en global trussel. Her kan Israel hjelpe med sikkerhet, etterretning og kunnskap.

For det tredje, og det er kanskje den viktigste faktoren ifølge Lerman, kan Israel bidra med unik teknologi og innovasjon. Israels sterke innovasjonskultur har brakt ikke bare land som Hellas og Kypros, men også land som Kina, Norge, India og Tanzania, til Israels dør.

Han forteller at ”over 20 prosent av de globale investeringer i cyber-forsvar de siste årene har gått til landet som består av 0,1 prosent av verdens befolkning i”. Lerman kaller dette et ”æresmerke og en hyllest til Israels talentfulle, nysgjerrige unge sinn, og en oppmuntrende tanke i tider med stor og problematisk usikkerhet”.»

Les mer i artikkelen fra november 2016.

 

Takket være våre medlemmer og støttespillere er alle Med Israel for freds artikler på miff.no gratis tilgjengelig for alle interesserte. Den beste takken du kan gi er å bli medlem (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539. Med din hjelp kan vi nå enda flere med israelernes perspektiver og beste argumenter!

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart