Prins William. (Foto: Twitter)
Prins William. (Foto: Twitter)

Prins William på historisk reise til Israel

For første gang vil en representant for den britiske kongefamilien komme på offisielt besøk.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

«Hertugen av Cambridge vil besøke Israel, Jordan og de okkuperte palestinske områdene til sommeren». Det skriver Kensington Palace i en Twitter-melding i dag.

Det offisielle besøket til Israel vil bli det første fra en representant for den britiske kongefamilien siden den moderne staten Israel ble opprettet for snart 70 år siden, skriver Times of Israel.

 

«Besøket gjennomføres på forespørsel fra Hennes Majestets regjering og har blitt ønsket velkommen av israelske, jordanske og palestinske myndigheter,» heter det videre i kunngjøringen fra den kongelige residensen.

Ifølge Jerusalem Post kommenterte Israel statsminister Benjamin Netanyahu nyheten slik:

«Dette er et historisk besøk, det første i sitt slag. Han vil bli ønsket velkommen med åpne armer. Jeg har gitt ordre til utenriksdepartementet om å ta ansvar for planleggingen av besøket for å forsikre at besøket blir en suksess».

Også Israels president Reuven Rivlin hilsen nyheten med glede. I en melding på Twitter skriver han:

«Nechama [presidentens kone] og jeg ble glade da vi hørte kunngjøringen fra kongepalasset og vi ser frem til å ønske velkommen prins William, hertugen av Cambridge, på et offisielt besøk til Israel senere i år. En veldig spesiell gjest og en veldig spesiell gave til vårt syttiende år med selvstendighet.»

 

Medlemmer av kongefamilien har tidligere besøkt landet i uoffisielle sammenhenger.

I fjor kom meldinger om at prins Charles hadde planer om å besøke Israel sommeren 2017, men ifølge tabloidavisen The Sun ble planen skrinlagt av utenriksdepartementet fordi de tilsynelatende fryktet at besøket kunne skade forholdet til arabiske land.

Prins Charles deltok i begravelsene til tidligere president Shimon Peres i 2016 og tidligere statsminister Yitzhak Rabin i 1994. Besøkene ble ikke ansett for å være offisielle.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart