Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Neste gang er det palestinernes tur til å få noe veldig godt

Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)
Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)
USAs president Donald Trump skal presentere sin fredsplan i FNs generalforsamling 25. september, ifølge palestinske medier.

Tirsdag 21. august talte USAs president Donald Trump på et valgkampmøte i West Virginia.

– Jeg anerkjente Israels hovedstad og åpnet den amerikanske ambassaden i Jerusalem, sa Trump til stor applaus. En serie amerikanske presidentkandidater, inkludert Barack Obama, lovet å flytte ambassaden i sine valgkamper, men gjennomførte det ikke.

– Nå forstår jeg hvorfor mange presidenter før meg sa at de skulle gjøre det og ikke gjorde det. Jeg fikk en flom av henvendelser fra utenlandske ledere, hvert land. De sa at jeg ikke måtte gjøre det, fortalte Trump. Presidenten reagerte til slutt med å avvise nye telefonhenvendelser fra verdensledere.

– Jeg godkjente ambassadeflyttingen, og det burde vært gjort for mange år siden. Skal det noen gang bli fred med palestinerne, så var det en god ting vi gjorde. Vi tok det bort fra forhandlingsbordet. Hver gang det var fredsforhandlinger kom de aldri forbi at Jerusalem skulle være hovedstad. Så jeg sa: La oss ta det av forhandlingsbordet, sa Trump.

– Og vet dere hva: I forhandlingene vil Israel måtte betale en høyere pris, fordi de vant en veldig stor ting. Men jeg tok det av forhandlingsbordet, de kunne ikke komme forbi det.

– Det er ikke noe å forhandle om [når det gjelder Jerusalem], men de [palestinerne] vil få noe veldig godt, fordi det er deres tur neste gang. La oss se hva som skjer, sa Trump.

Ifølge den palestinske avisen Al-Quds skal Trump presentere sin fredsplan for israelere og palestinere i FNs generalforsamling 25. september, skriver Israel Hayom.

– Ingen vil være helt fornøyd med vårt forslag, men det er slik det må være dersom virkelig fred skal bli oppnådd. Fred kan bare lykkes hvis den er basert på realiteter, skrev de amerikanske forhandlingslederne på Twitter i forrige uke.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart