Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Lekkasjer fra «århundrets avtale»

I februar møttes Netanyahu og Trump i Det hvite hus. Neste uke møtes de i Israel. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
President Donald Trump og hans medarbeidere i møte med israelske politikere i Det hvite hus. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Ifølge israelske medier vil Trumps fredsplan medføre en deling av Jerusalem.

Den israelske TV-kanalen Reshet 13 meldte onsdag at USAs president Donald Trump i sin kommende fredsplan vil foreslå en palestinsk stat på opp mot 90 prosent av Vestbredden. Trump vil også dele Jerusalem i to og gjøre Øst-Jerusalem til en palestinsk hovedstad, men Gamlebyen og de hellige stedene vil fortsatt være under israelsk suverenitet. Dette området skal administreres sammen med palestinerne, jordanerne og kanskje andre land.

Ifølge TV-kanalen har de en kilde som er informert av amerikanerne om den kommende fredsplanen, som Trump har omtalt som «århundrets avtale».

Planen skal også medføre at Israel annekterer de store bosetningsblokkene på Vestbredden, mens mer isolerte bosetninger enten evakueres eller ikke får nye byggetillatelser. I bytte må Israel gi fra seg andre landområder.

Hva som skjer med de palestinske flyktningene, en av de store utfordringene i den flere tiår gamle konflikten, ble ikke nevnt i reportasjen. Det kom heller ikke fram noe om hvordan Gazastripen, som styres av terrorgruppen Hamas, passer inn i fredsplanen. Hamas ønsker ikke en fredsavtale med Israel.

Det hvite hus avviser lekkasjene som er kommet frem i israelsk media og omtaler dem som «spekulasjoner som ikke er mye hjelpsomme».

– Å spre falske, forvrengte eller partiske historier til media er uansvarlig og skadelig for prosessen. Israelerne og palestinerne fortjener bedre, skriver Jason Greenblatt, USAs spesialutsending til Midtøsten, i en Twitter-melding.

Det er ventet at Trumps fredsplan vil bli offentliggjort etter det israelske valget 9. april. Hvis detaljene som er lekket stemmer er det lite trolig at planen vil føre til noen endelig avtale mellom Israel og palestinerne. Senest i januar i fjor sa palestinerne NEI til sin egen stat etter et lignende forslag.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart