Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

El Salvadors nyvalgte president har palestinsk opphav, men er stor tilhenger av den jødiske staten

Nayib Bukele besøkte Vestmuren i Jerusalem under sitt Israel-besøk i februar 2018. (Foto: American Jewish Congress)
Nayib Bukele besøkte Vestmuren i Jerusalem under sitt Israel-besøk i februar 2018. (Foto: American Jewish Congress)
Nayib Bukele besøkte Vestmuren under et besøk til Jerusalem i fjor.

Hans besteforeldre på farssiden var kristne palestinere fra Jerusalem og Betlehem. Hans besteforeldre på morssiden var katolikk og gresk-ortodoks. Hans far konverterte til islam og ble imam. Og hans kone har jødiske røtter. Møt Nayib Bukele, nyvalgt president i El Salvador, skriver Times of Israel.

Den 37 år gamle sentrum-høyre-politikeren ble søndag 3. februar valgt til president i det mellomamerikanske landet, med 53 prosent av stemmene.

El Salvador, på størrelse med Israel, har rundt 6,5 millioner innbyggere. Landet blir ikke sett på som en stor aktør i internasjonal diplomati, men Israel ønsker likevel muligheten for et bedre bilateralt forhold velkommen.

– Vi ser frem til å kunne styrke forholdet mellom våre to land, som i årevis har vært vennlig, sier en talsperson for det israelske utenriksdepartementet.

Bukele, som frem til april 2018 var ordfører i landets hovedstad San Salvador, besøkte Israel i fjor i forbindelse med en ordfører-konferanse.

Mannen med palestinsk opphav var ikke redd for å dele bilder og inntrykk fra turen. Også etter at han ble valgt til president har han publisert bilder fra fjorårets Israel-tur, hvor han blant annet besøkte Vestmuren i Jerusalem.

Under besøket møtte Bukele israelske ledere, israelske oppstartsbedrifter og besøkte Holocaust-minnesmerket Yad Vashem. Bukele ble fra arabisk hold kritisert for Israel-besøket. Det London-baserte arabiske nyhetsbyrået Al-Araby skrev at besøket «undergravde forfedrenes lidelser». Bukele selv har avfeid kritikken. Han sier El Salvador har mye å lære av Israel, blant annet innenfor landbruk, og ønsker et tettere forhold til den jødiske staten.

Rundt 100.000 salvadorianere har palestinsk opphav. Bare Honduras har større befolkningen med palestinske aner i Mellom-Amerika.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Después de dejar el papelito, en el Muro de los Lamentos…

Et innlegg delt av Nayib Bukele (@nayibbukele)


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart