Nayib Bukele besøkte Vestmuren i Jerusalem under sitt Israel-besøk i februar 2018. (Foto: American Jewish Congress)
Nayib Bukele besøkte Vestmuren i Jerusalem under sitt Israel-besøk i februar 2018. (Foto: American Jewish Congress)

El Salvadors nyvalgte president har palestinsk opphav, men er stor tilhenger av den jødiske staten

Nayib Bukele besøkte Vestmuren under et besøk til Jerusalem i fjor.

Hans besteforeldre på farssiden var kristne palestinere fra Jerusalem og Betlehem. Hans besteforeldre på morssiden var katolikk og gresk-ortodoks. Hans far konverterte til islam og ble imam. Og hans kone har jødiske røtter. Møt Nayib Bukele, nyvalgt president i El Salvador, skriver Times of Israel.

Den 37 år gamle sentrum-høyre-politikeren ble søndag 3. februar valgt til president i det mellomamerikanske landet, med 53 prosent av stemmene.

El Salvador, på størrelse med Israel, har rundt 6,5 millioner innbyggere. Landet blir ikke sett på som en stor aktør i internasjonal diplomati, men Israel ønsker likevel muligheten for et bedre bilateralt forhold velkommen.

– Vi ser frem til å kunne styrke forholdet mellom våre to land, som i årevis har vært vennlig, sier en talsperson for det israelske utenriksdepartementet.

Bukele, som frem til april 2018 var ordfører i landets hovedstad San Salvador, besøkte Israel i fjor i forbindelse med en ordfører-konferanse.

Mannen med palestinsk opphav var ikke redd for å dele bilder og inntrykk fra turen. Også etter at han ble valgt til president har han publisert bilder fra fjorårets Israel-tur, hvor han blant annet besøkte Vestmuren i Jerusalem.

Under besøket møtte Bukele israelske ledere, israelske oppstartsbedrifter og besøkte Holocaust-minnesmerket Yad Vashem. Bukele ble fra arabisk hold kritisert for Israel-besøket. Det London-baserte arabiske nyhetsbyrået Al-Araby skrev at besøket «undergravde forfedrenes lidelser». Bukele selv har avfeid kritikken. Han sier El Salvador har mye å lære av Israel, blant annet innenfor landbruk, og ønsker et tettere forhold til den jødiske staten.

Rundt 100.000 salvadorianere har palestinsk opphav. Bare Honduras har større befolkningen med palestinske aner i Mellom-Amerika.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Después de dejar el papelito, en el Muro de los Lamentos…

Et innlegg delt av Nayib Bukele (@nayibbukele)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart