Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Trumps fredsplan rett rundt hjørnet

Benjamin Netanyahu besøkte Donald Trump og Det hvite hus i 2017. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Benjamin Netanyahu og Benny Gantz skal besøke Det hvite hus.

Den lenge ventede fredsplanen til administrasjonen til president Donald Trump skal være rett rundt hjørnet. I et møte med journalister sier Trump at planen trolig blir offentliggjort innen noen få dager, skriver Times of Israel.

– Det er en flott plan. Det er en plan som virkelig vil kunne fungere, fortalte Trump til journalister ombord presidentflyet Air Force One på vei til et møte.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og hans politiske rival Benny Gantz er begge invitert til Det hvite hus i neste uke for å møte Trump.

– Begge ønsker å gjennomføre planen. De ønsker å se fred. Israel ønsker fred, palestinerne ønsker fred. Alle ønsker fred, men ikke alle vil si det.

Trump fortalte videre at administrasjonen hans hadde vært i kontakt med palestinerne, som har avvist fredsplanen før den engang er offentliggjort. Likevel tror presidenten at palestinerne vil bli fornøyd med sluttresultatet.

– Vi har så vidt snakket med dem, men vi vil snakke med dem i løpet av kort tid. Og de har mye insentiv til å gjøre det. De vil sikkert reagere negativt i starten, men planen er faktisk veldig positiv for dem, sier han.

Det har vært mange spekulasjoner om innholdet i planen, men ingenting er foreløpig offentliggjort. Trump sier planen trolig blir offentliggjort før møtet med Gantz og Netanyahu i Det hvite hus den førstkommende tirsdag.

Ifølge den israelske TV-kanalen Channel 12 vil fredsplanen, som Trump har kalt «århundrets avtale», innebære israelsk suverenitet over Jerusalem og over 100 bosetninger. En palestinsk stat vil bli opprettet under forutsetning av at terrorgruppen Hamas legger ned sine våpen og at palestinerne anerkjenner Israel som en jødisk stat med Jerusalem som hovedstad.

Netanyahu i samtaler med USAs visepresident Mike Pence i Jerusalem 23. januar 2020. (Foto: Flickr)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart