Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Denne planen er et stort skritt mot fred

Benjamin Netanyahu og Donald Trump i Det hvite hus i januar 2020. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Donald Trump presenterte tirsdag kveld sin fredsplan i Det hvite hus.

USAs president Donald Trump presenterte tirsdag kveld norsk tid sin plan for å skape fred mellom Israel og palestinerne. Planen innebærer blant annet opprettelsen av en palestinsk stat på Vestbredden og Gazastripen. Denne vil ha deler av Øst-Jerusalem som sin hovedstad. Samtidig vil USA anerkjenne israelsk suverenitet over Jordandalen og flere bosetninger på Vestbredden.

– Jeg har sendt et brev til president Abbas, hvor jeg har forklart at territoriet som er holdt av til hans nye stat vil forbli åpent i fire år. Denne tiden kan palestinerne bruke til å studere avtalen, forhandle med Israel, og oppfylle kriteriene for å bli selvstyrende, og bli en virkelig uavhengig og fantastisk stat, fortalte Trump da planen ble offentliggjort i Det hvite hus tirsdag.

– Denne planen er et stor skritt mot fred, la presidenten til.

Det palestinske lederskapet avviste planen allerede før den ble offentliggjort, men Trump håper de vil snu og komme til forhandlingsbordet. Trump sa videre at dette kunne være palestinernes siste sjanse til å få en egen stat.

– Dette kan være siste sjansen de får til få sin egen uavhengige stat, sa Trump, som samtidig stilte flere kriterier for opprettelsen av en palestinsk stat. Blant annet må Hamas avvæpnes og Gazastripen demilitariseres.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu var til stede under presentasjonen av fredsplanen. Han mener USAs president har lagt fram en god fredsplan.

– Trump har staket ut kursen til en strålende framtid for israelere, palestinere og hele regionen, sa Netanyahu på pressekonferansen.

Han mener denne planen er mer realistisk enn tidligere fredsplaner.

– De andre mislyktes fordi de ikke fant den rette balansen mellom Israels sikkerhetsbehov og palestinernes ønske om egen stat, forklarte han.

Klikk på denne lenken hvis du ønsker å se hele innholdet i planen.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart