Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel og Jordan med historisk avtale

Jordans kong Abdullah II og Israels statsminister Benjamin Netanyahu tar hverandre i hånden ved et møte i Jordan i 2014. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Vil komme innbyggerne i begge landene til gode.

Israel og Jordan er enige om en avtale som tillater at de bruker hverandres luftrom til kommersielle flygninger, skriver avisen Jerusalem Post. Tidligere har ikke landene kunne bruke hverandres luftrom, utenom i enkelte tilfeller, som har gjort at flyselskapene har måtte fly til dels lange omveier.

– Takket være denne avtalen er Israel bedre integrert i regionen. Vi åpner nye ruter for samarbeid innen transport, økonomi og diplomati med landene som deler grenser og felles interesser med oss, og et partnerskap i visjonen om regional fred, sier Israels transportminister Miri Regev, som er glad for at nok en barriere er brutt.

Avtalen vil gjøre at flyturene vil bli betraktelig kortere fra Israel til Gulfen og Øst-Asia. I tillegg til å kutte i reisetiden, vil avtalen også føre til lavere drivstofforbruk og mindre forurensing. Det vil også medføre at De forente arabiske emirater og Bahrain, som nylig normaliserte forholdet til Israel, og andre land i regionen kan fly over israelsk luftrom.

Israel og Jordan har forhandlet om avtalen i flere år, men fredsavtalen mellom Israel og Emiratene, i tillegg til nyheten om at Saudi-Arabia tillater israelske flygninger over deres luftrom, skal ha fått fart på prosessen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart