Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Forsvarsminister Benny Gantz (t.v.) møtte den palestinske presidenten Mahmoud Abbas ansikt til ansikt. (Foto: Flash90)

Første høytstående møte mellom Israel og palestinerne på flere år

Men statsministerens kontor avviser at nye fredsforhandlinger er på gang.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og Israels forsvarsminister Benny Gantz møttes søndag 29. august i Ramallah. Det er første gang på mange år at høytstående israelske og palestinske tjenestemenn møtes ansikt til ansikt, skriver Times of Israel. Møtet skjedde samme dag som statsminister Naftali Bennett kom hjem fra sitt møte i Det hvite hus.

«President Mahmoud Abbas møtte i kveld i Ramallah mr. Benny Gantz, hvor de diskuterte alle aspekter rundt palestinsk-israelske forhold», skriver Hussein al-Sheikh, en nær medarbeider av Abbas, i en melding på Twitter.

Gantz kontor har også kommet kommentert møtet og sier at de diskuterte sikkerhet, diplomati, økonomi og sivile saker i en omfattende samtale.

«Gantz fortalte [Abbas] at Israel er klar for en rekke tiltak som vil styrke PAs økonomi. De to diskuterte også sikkerhet og den sivile og økonomiske virkeligheten i Judea og Samaria og Gaza», skriver de i en uttalelse.

Statsminister Bennett har lovet å hjelpe den palestinske regjeringen, som sliter økonomisk, selv om han har utelukket at han vil jobbe for å etablere en uavhengig palestinsk stat. I en uttalelse fra statsministerens kontor mandag påpekes det at møtet mellom Gantz og Abbas handlet om sikkerhetsspørsmål, ikke starten på nye fredsforhandlinger.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart