Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Maktoverleveringen i Egypt framskyves

Protestene fortsetter ved Tahrir Square. Foto: Ramy Raoof, flickr.com.
Den egyptiske hæren har skjøvet fram tidspunktet for maktoverføringen til juli 2012.

Mohamed Hussein Tantawi, øverste leder for Egypts militærmyndigheter, møtte tirsdag lederne for de politiske partiene  for å kunne bli enige om et tidspunkt for overføring av makt til sivile myndigheter.

Siden Hosni Mubarak gikk av i februar, har militæret fungert som en midlertidig myndighet i landet, inntil et valg kunne bli avholdt. 28. november går egypterne til valgurnene for å velge parlament og regjering, men presidentvalget skulle i utgangspunktet ikke avholdes før ved utgangen av 2012. Presidentskapet i Egypt innehar svært stor makt.

Granskningskomité
I Kairo har demonstranter derfor tatt ut til gatene igjen de siste dagene for å protestere mot regimet og kreve deres avgang. Etter at 36 personer er drept og over 1.300 såret i sammenstøt med sikkerhetsstyrker, har hæren gått med på å framskyve maktoverføringen til juli 2012. De politiske partiene krevde en dato som ikke var senere enn 29. april, men fikk ikke gjennomslag, melder Ha’aretz.

Videre krevde de at militæret får på plass en uavhengig granskningkomité som kan etterforske sammenstøtene i hovedstaden.

Men demonstrantene i Kairo har ikke tenkt å gi seg. De trekker ikke sitt krav om hærens umiddelbare avgang. Massene ved Tahrir plass ropte slagord etter møtet om at de ikke vil avbryte sine protestaksjoner.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart