Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Illustrasjon: Ahmed Al-Hilali
Illustrasjon: Ahmed Al-Hilali

Krever at Egypt fjerner ulovlige styrker på Sinai

Via Washington har israelerne gitt Kairo beskjed om at troppeforflytningene og bruk av tungt militært materiell på Sinai-halvøya er et brudd på fredsavtalen mellom landene.

Egypt planlegger en storoffensiv mot væpnede grupper på Sinai-halvøya, etter at seksten egyptiske soldater ble drept i et angrep tidligere denne måneden. Myndighetene ønsker å utrydde de militante bevegelsene i området som oppholder seg her. I løpet av den senere tid har Kairo sendt inn en rekke stridsvogner, jagerfly og rakettutskytningsramper for å få bukt med problemet, uten å ha søkt forhåndsgodkjenning fra Israel.

Dette har fått israelerne til å reagere, siden dette er et klart brudd på fredsavtalen med Egypt fra 1979. Den slår fast at egypterne kun kan ha et mindre antall soldater fast utstasjonert på Sinai, samt at eventuelt midlertidige troppeforflytninger til området må klareres med israelerne. Jerusalem frykter at Egypt vil bruke denne operasjonen som påskudd til å øke tilstedeværelsen permanent på halvøya, rapporterer Times of Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart