Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Røde Kors utelukker Israel

Røde Kors (ICRC, The International Committee of the Red Cross) skal sørge for humanitær hjelp uavhengig av rase, tro, hudfarge og nasjonalitet. Den er et symbol på enhet blant menneskene og på at menneskeliv er hellig.
Dersom Røde Kors tror at klar diskrimineringen styrker organisasjonens troverdighet blant israelere, jøder ellers og Israels venner, må de nok tro om igjen.

176 stater er fulle medlemmer av Røde Kors. I noen land som ikke har kristen tradisjon, er det brukt andre symboler i stedet. For eksempel bruker muslimene Røde Halvmåne, og Iran brukte i en årrekke Rød løve og sol.

Israel søkte om medlemskap i 1949, men er fremdeles ikke godtatt, 55 år etterpå. Israelerne søkte om å få bruke sitt eget symbol, en rød davidsstjerne, Magen David Adom (MDA). Det er ikke blitt godtatt. ICRC krever ikke av noen andre at de skal arbeide under andres emblem.

Cornelio Sommaruga var leder av ICRC fra 1987 til 1999. Like etter, i mars 2000, sa han at dersom ICRC skulle godta davidsstjernen som symbol, hvorfor da ikke også hakekorset? Vi merker oss at dette var mens statsminister Ehud Barak fra Arbeiderpartiet styrte, og mens situasjonen var forholdsvis rolig. Det var som svar på en tale av lederen av det amerikanske Røde Kors, Bernadine Healy, som forsvarte at Israel skulle godtas med sitt emblem. Det ble ikke godtatt.

Ren politikk
Ledere i ICRC har nylig fortalt MDA at Israel kan ha håp om adgang til ICRC hvis det blir «framgang i fredsprosessen». Da kan man kanskje overtale medlemsstatene til å slippe Israel inn. Med andre ord, skriver Jerusalem Post: Israels fiender har nøkkelen. De driver og støtter terror mot Israel, og klager samtidig over «dårlig atmosfære». ICRC driver politikk.
Hvis hensikten er å innynde seg hos araberne og muslimske ekstremister, har ICRC tydeligvis mislykkes: Vi husker at Røde Kors ble angrepet i Irak. Det er her som ellers: Å bøye seg for anti-israelsk politikk fører ikke til at man blir immun mot angrep, men til at man blir utsatt for utpressing med stadig større krav.

Etter 55 år er Israel ennå ikke godtatt av det som skulle være for hele menneskeheten. For israelerne er det enda et bevis på at de ikke kan vente noen rettferdighet i internasjonale fora. Det er den samme diskrimineringen Israel møter på andre tilsynelatende apolitiske saker, som kunst, sport og vitenskap.
Og dersom Røde Kors tror at denne klare diskrimineringen styrker organisasjonens troverdighet blant israelere, jøder ellers og Israels venner, må de nok tro om igjen.

Fritt etter en lederartikkel i Jerusalem Post 11. februar 2004.

Lenker:
Norges Røde Kors
Magen David Adom

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart