Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Økende fremmedhat i Russland

Antall etnisk baserte drap og antall angrep mot minoriteter er økende i Russland. Myndighetene forsøker å bagatellisere det. Det har vært en flom med fremmedfiendtlige og antisemittiske publikasjoner i russiske byer, ifølge Alexander Brod.

Antall etnisk baserte drap og antall angrep mot minoriteter er økende i Russland. Myndighetene forsøker å bagatellisere det. Det har vært en flom med fremmedfiendtlige og antisemittiske publikasjoner i russiske byer, ifølge Alexander Brod.

Han er leder for Menneskerettighetskontoret i Moskva og koordinerer et program for å overvåke fremmedfrykt, antisemittisme og etnisk diskriminering i Russland. Det er EU som finansierer det.

I en landsomfattende meningsmåling tidligere i år svarte 42 % at det bør begrenses hvor mye jøder kan delta i politikk, næringsliv og andre felter. 35 % var imot slike restriksjoner, mens 23 % svarte «vet ikke». 60 % støttet restriksjoner mot innflyttere fra de tidligere Sovjet-republikkene sør for Russland (Aserbaijan, Armenia og Georgia). – 2500 mennesker ble spurt, feilmarginen er 2 %.

Fremmedhatet er særlig sterkt i Moskva og St. Petersburg.
Det er anslagsvis 50.000 skinheads i Russland, flest i de to nevnte byene. Antallet vokser.

Nynazistiske grupper har ofte angrepet synagoger med små bomber og andre angrep, og skjendet jødiske gravsteder. Mørkhudede blir ofte angrepet.

Omtrent 20 personer er blitt drept i rasistiske angrep i Russland årlig de siste årene. (Da er terror-handlinger ikke medregnet.) – En russisk ekspert som vitnet mot nynazister i en rettssak, ble skutt og drept i sin leilighet i St. Petersburg i juni.

I sin tale om rikets tilstand i mai kritiserte Vladimir Putin ikke-statlige organisasjoner (som han ikke navngav). Han sa at de var mer interessert i å få penger fra utlandet eller fra store bedrifter i Russland enn å forsvare «folkets virkelige interesser». Dette har ført til en hånlig holdning fra offentlige myndigheter og medier.
Kontoret for menneskerettigheter får omtrent 1500 henvendelser i året fra ofre for rasistiske angrep. Gruppen bak anslår at det er ca. 10 % av de tilfellene som i virkeligheten forekommer.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart