Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tyskland strammer inn

I slutten av 1980-årene var det 27.000 jøder i Tyskland, og antallet var minkende.

I slutten av 1980-årene var det 27.000 jøder i Tyskland, og antallet var minkende.

Men da begynte Tyskland å tilby jøder fra det tidligere Sovjetunionen status som flyktninger og økonomisk støtte til å etablere seg i det tyske samfunnet. Denne etableringsstøtten overgikk langt det Israel har råd til. De jødiske innvandrerne har også fått rett til sosial støtte. Resultatet er at nærmere 200.000 jøder siden har flyttet til Tyskland, mange av dem gamle og syke.

Ser vi på utvandringen av jøder fra det tidligere Sovjetunionen, dro ca. dobbelt så mange (20.000) til Tyskland som til Israel i år 2004.

Innstramming
Ifølge tyske medier skal bare jøder som er mindre enn 45 år gamle og som snakker flytende tysk få lov til å innvandre til Tyskland etter januar 2006. De som kommer, vil ikke ha rett til sosial støtte, og må derfor være i stand til å klare seg selv i det tyske samfunnet.

Israel støtter
Mange regner med at dette vil føre til en kraftig reduksjon av jødisk innvandring til Tyskland, og dermed antakelig føre til økt innvandring i Israel. Dette har støtte fra israelske myndigheter. For Israel trenger de velutdannede og dyktige innvandrerne fra det tidligere Sovjetunionen.

Kilder: En artikkel av Hilary Leila Krieger 19. desember og av Jewish Telegraph Agency 23. desember, begge i Jerusalem Post.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart