Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Å isolere Israel er en selvmordsaksjon for Europa

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Jan E. Hansen er fast kommentator i Aftenposten. Han har skrevet, redigert og vært medforfatter av 18 bøker om ulike emner. Han ble tildelt Gullpennen i 2000 og utnevnt til Ridder av Den italienske republikk i 2006. (Foto: Aftenposten)

 

 

– Å isolere Israel, som man nå ser en stadig sterkere tendens til blant vestlige ledere, er en selvmordsaksjon for Europas del, skriver Aftenpostens kommentator Jan E. Hansen.

Og han fortsetter slik: «Det eneste fullt utviklede demokrati i Midtøsten, det jødiske folk som gjennom 2000 år har gitt så verdifulle bidrag til utviklingen av europeisk kultur og selvforståelse, har krav på Europas solidaritet. Å motvirke islamistisk terror uten å støtte Israel er meningsløst.»

Hansens artikkel er ellers et forsvar for den gresk-romerske og jødisk-kristne arven i Europa. Den norske journalisten, som har hatt sin base i Roma siden 2004, forteller også at han møter besøkende ledere fra nordiske land som «ikke vet at Kristus var jøde, og at Luther var katolikk».

Relaterte artikler:


– Hvis Israel faller, faller vi alle
– Vi må ikke glemme at Israel er Vestens beste allierte i en turbulent region, skriver Spanias tidligere statsminister José María Aznar.

Fredag 18. juni 2010

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart