Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Militær helikoptertrening i Romania

slutten av juli krasjet et israelsk militærhelikopter i Romania. 6 israelere og 1 rumensk offiser omkom. Det førte til mange spørsmål om hva helikopteret drev med i Romania. På jpost.com (Jerusalem Post) den 30. juli gav statssekretæren i forsvarsdepartementet i Israel, Matan Vilna'i, en del opplysninger som vi gjengir fritt her.

Den rumenske flybasen i Boboc tjener også som en flyskole for israelsk helikopterpersonell. Israel er et lite land, og det er mange typer øvelser med fly som vanskelig eller umulig kan skje der. Når det passer slik, opptrer rumenere som «fiender» under øvelsene.

I Romania øver helikopter-personellet først og fremst på å operere dypt inne i fiendtlige områder. Rumenerne har mange av de samme forsvarssystemene som Israels arabiske naboer har. Og terrenget i Romania ligner på terrenget i Israels naboland.

Det dreier seg om å øve på hvordan man skal opptre i krig. Israelerne øver på hvordan de kan fly uten å bli oppdaget. De øver på hvordan de skal opptre hvis de likevel blir oppdaget og kan komme under ild med bakke-til-luft-raketter.

Den aktuelle typen helikoptre (Sikorsky CH-53 Sea Stallion) er mye brukt i det israelske luftforsvaret. Det brukes ikke minst til å frakte soldater og spesialstyrker, noen ganger langt inn på fiendtlig område.

Vilnai sa også at Israel har gjort store framskritt i sin evne til å ødelegge fiendtlige utskytningsramper for langtrekkende raketter, i å stanse innkommende raketter og i å beskytte den israelske sivilbefolkningen mer effektivt mot rakettangrep.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart