Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israel bedre enn Danmark og Finland

Israel går kraftig fram på FNs Human Development Index, fra 27. plass til 15. plass. Den jødiske staten troner nå over land som Finland (16. plass) og Danmark (19. plass).

2010-rangeringen av Human Development Index (HDI) ble offentliggjort torsdag 4. november. Statsminister Jens Stoltenberg var glad for å registrere at Norge kom på førsteplass for andre år på rad, slik vi også har gjort flere ganger tidligere.

Også i Jerusalem kan rangeringen mottas med glede. I 2009 lå Israel på 27. plass. På den nye rangeringen er landet helt oppe på 15. plass, like bak Sveits og Frankrike, og like foran Finland og Island.

Finanskrisen er nok den viktigste enkeltfaktoren som har ført til større endringer på HDI de siste årene. I 2008 lå Island på topp, nå er landet nede på 17. plass. Israel stiger kraftig fordi landet er blitt rammet av finanskrisen i mye mindre grad enn mange andre land.

Dersom man analyserer utviklingen i HDI over tid, blir Israels resultater enda mer oppsiktsvekkende. Israel er blant de vestlige landene som har hatt størst kvalitetsøkning samtidig som landet har hatt størst befolkningsvekst.

Ifjor lå «de okkuperte palestinske områder» på 110. plass av i alt 182 land og territorier på HDI. På rangeringen som ble publisert 4. november, er det kun 169 oppføringer, og de palestinske områdene er ikke blant dem. Men det har vært en kraftig vekst i økonomien både på Vestbredden og i Gaza.

HDI rangerer etter et kombinert poengsystem som bygger på tall som forventet levelengde, lese- og skriveferdigheter, utdanningsnivå og bruttonasjonalprodukt per innbygger og kjøpekraft.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart